Є секрет! Як зварити магазинні пельмені так, щоб їх не відрізнили від домашніх

Що б не радили кулінарні блогери, але найсмачнішим способом приготування пельменів є їхнє традиційне варіння в каструлі з водою. Але в одному сперечатися точно не варто. Існує одна хитрість, яка дозволяє зварити магазинні пельмені так, що їх не відрізниш від домашніх. Очевидно, що починається все з того, що в каструлю необхідно налити воду і поставити грітися на плиту, передають Патріоти України.

Подробиці

Важливо при цьому дотриматися пропорцій, які не дозволять напівфабрикатам злипнутися. Вважається, що для цього на 500 г пельменів береться 1,5 літра води.

Що стосується спецій та солі – всі ці добавки вносяться виключно за смаком. Але професіонали рекомендують оперувати сіллю, перцем та лавровим листом. Причому чорний перець краще використовувати за готовністю страви.

Що далі. Все просто. Дочекайтеся, коли вода закипить, закиньте пельмені, перемішайте і чекайте, коли вода знову почне закипати.

Як тільки з’являться перші бульбашки, влийте не поспішаючи склянку холодної води і варіть пельмені далі. Як тільки вони закиплять вдруге, продовжуйте варити ще 3-5 хвилин, потім ловіть їх шумівкою і подавайте до столу зі сметаною, вершковим маслом, свіжою зеленню та запашним чорним перцем. Смачного!

Не робіть так! Чому гречка злипається - головні помилки приготування крупи

четвер, 2 жовтень 2025, 11:08

Гречка - одна з найпопулярніших круп, яку люблять за простоту приготування та універсальний смак. Вона підходить і для сніданку, і для гарніру до м’яса чи овочів. Але замість розсипчастої та апетитної каші часто виходить розварена маса або, навпаки, тв...

Звичайна спеція може врятувати від раку! Вчені здивували заявою

четвер, 2 жовтень 2025, 8:54

Дослідники з Університету Гвадалахари (Мексика) представили результати дослідження, яке вивчало протиракові властивості настою мексиканського орегано (Lippia graveolens) та його ключового компонента карвакролу. Робота була опублікована у журналі Nutrie...