Є секрет! Як зварити рисову кашу, щоб була розсипчаста

Якщо у вас проблеми з тим, як зварити розсипчастий рис і кожного разу варіння завершується глевкою кашею, то спробуйте скористатися цими порадами. І ваш рис ніколи не підведе в кулінарії, передають Патріоти України.

Подробиці

Важливе правило розсипчастого рису: хочеш рис зварити — треба його мити. Ретельно 2-5 разів у холодній воді, щоб біла, дещо мутна вода стала прозорою.

Перед тим, як наливати у каструлю воду, киньте на дно шматочок вершкового масла. Туди ж відправте промитий рис. Зробіть ефект обсмаження, щоб всі рисинки покрилися маслом. Тільки потім залийте рис окропом. Пропорція ідеального рису 1:2 (1 стакан рису + 2 стакани води).

Під час приготування не треба рис мішати. Готуйте на маленькому вогні протягом 20-30 хвилин і він буде рівномірно готовий, м’який та розсипчастий.

Джерело: ПростоВей

Лайфхак, який позбавить хімії та покращить смак магазинної курки

середа, 2 квітень 2025, 18:14

Усі ми знаємо, що в магазинній курці повно хімії, антибіотиків та гормонів. Хтось не надає цьому значення, тому нічого не робить із куркою і одразу готує. А хтось намагається прибрати всю цю хімію, чи принаймні скоротити її кількість, передають Патріот...

Як правильно варити яйця, щоб вони легко чистилися

середа, 2 квітень 2025, 17:13

Варіння курячих яєць здається дуже простим завданням, проте багато хто стикається з тим, що вони погано чистяться. Цей неприємний момент пов’язаний з порушенням важливих правил приготування. Через це вони важко піддаються чищенню, передають Патріоти Ук...