Є секрет! Як зварити рисову кашу, щоб була розсипчаста

Якщо у вас проблеми з тим, як зварити розсипчастий рис і кожного разу варіння завершується глевкою кашею, то спробуйте скористатися цими порадами. І ваш рис ніколи не підведе в кулінарії, передають Патріоти України.

Подробиці

Важливе правило розсипчастого рису: хочеш рис зварити — треба його мити. Ретельно 2-5 разів у холодній воді, щоб біла, дещо мутна вода стала прозорою.

Перед тим, як наливати у каструлю воду, киньте на дно шматочок вершкового масла. Туди ж відправте промитий рис. Зробіть ефект обсмаження, щоб всі рисинки покрилися маслом. Тільки потім залийте рис окропом. Пропорція ідеального рису 1:2 (1 стакан рису + 2 стакани води).

Під час приготування не треба рис мішати. Готуйте на маленькому вогні протягом 20-30 хвилин і він буде рівномірно готовий, м’який та розсипчастий.

Джерело: ПростоВей

Смакота! Намазка з оселедця для бутербродів, які першими розберуть на свято

субота, 17 травень 2025, 17:09

Якщо ви ламаєте голову, з чим робити бутерброди, а червона ікра чомусь за ціною кусається, то зробіть таку намазку. Не сказати, що вона дешева, проте більш бюджетна точно і дуже смачна, передають Патріоти України. Для того, щоб зробити намазку, беремо ...

Справжній суперфуд! ТОП-6 причин, чому варто їсти помідори

субота, 17 травень 2025, 12:22

Помідори — це не просто соковите доповнення до страв, а справжнє джерело здоров’я. Вони багаті калієм, вітаміном С і антиоксидантами, які підтримують серцево-судинну систему і можуть знижувати ризик розвитку онкологічних захворювань. Склад поживних реч...