Є секрет! Як зварити рисову кашу, щоб була розсипчаста

Якщо у вас проблеми з тим, як зварити розсипчастий рис і кожного разу варіння завершується глевкою кашею, то спробуйте скористатися цими порадами. І ваш рис ніколи не підведе в кулінарії, передають Патріоти України.

Подробиці

Важливе правило розсипчастого рису: хочеш рис зварити — треба його мити. Ретельно 2-5 разів у холодній воді, щоб біла, дещо мутна вода стала прозорою.

Перед тим, як наливати у каструлю воду, киньте на дно шматочок вершкового масла. Туди ж відправте промитий рис. Зробіть ефект обсмаження, щоб всі рисинки покрилися маслом. Тільки потім залийте рис окропом. Пропорція ідеального рису 1:2 (1 стакан рису + 2 стакани води).

Під час приготування не треба рис мішати. Готуйте на маленькому вогні протягом 20-30 хвилин і він буде рівномірно готовий, м’який та розсипчастий.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Як господині використовують розсіл при приготуванні страв

середа, 4 грудень 2024, 9:15

Незважаючи на надлишок солі та оцту, огірковий розсіл є дуже корисною рідиною. При помірному її вживанні людина отримує чимало необхідних організму сполук і мікроелементів, передають Патріоти України. Щоправда, далеко не всім людям подобається смак роз...

Буде смакота! Чим посипати печінку перед смаженням, щоб страва вийшла м’якою

середа, 4 грудень 2024, 8:15

Смажена яловича або свиняча печінка – одна з улюблених страв багатьох гурманів. Однак далеко не завжди така трапеза радує кулінарів, адже страва може вийти дуже жорсткою. Навряд чи людина отримає задоволення від вживання блюда з такою консистенцією, пе...