Лайфхак для господинь: Як зробити так, щоб картопля в дерунах не темніла

Багато господинь думають, що деруни завжди і у всіх бувають синіми або сірими. І навіть не можуть припустити, що вони бувають іншого кольору, передають Патріоти України.

Адже не встигли натерти картоплю, а вона вже стала темною. Навіть якщо прискорювати процес і робити все за допомогою кухонного комбайна, деруни будуть темніти прямо на очах під час укладання їх на сковорідку.

Але є деякі премудрості. Ясна річ, що у досвідченої господині завжди є свої секретики. І чимало. Всього є кілька способів збереження натурального кольору картоплі. Найпростіший і дієвий — це додавання в тісто цибулі. Але тут потрібно діяти хитро. Якщо викладати цибулю свекрух тертої картоплі, то це не врятує ситуацію. Бажано робити шари.

Також можна в тісто капнути кілька крапель соку лимона. Якщо лимона під рукою не виявилося, тоді лимонна кислота розчиняється у воді. Ми ж знаємо, що завдяки вітаміну C освітлюється не лише шкіра на обличчі. Точно так же працює подрібнена цибуля з яблуком. Для одного кілограма картоплі буде достатньо однієї столової ложки.

Деякі вважають, що колір дерунів змінюють яйця. Тому деякі додають лише жовтки. Нібито завдяки ним деруни стають апетитніше. І тісто не стане темніти. Підходить в якості добавки кефір, йогурт, сметана і вершки.

Якщо додавати в деруни борошно, всього пару ложок, то завдяки йому тісто вийде більш в'язким. До того ж саме борошно зберігає дирунам природний колір. Між іншим деякі вважають за краще не користуватися борошном, а краще використовувати крохмаль. І завдяки йому тісто не темніє. Взагалі у кожній господині свої секрети. І ось один з них. Якщо додати в деруни вершки. Вони виходять світлими й ніжними.

Варто включити в раціон! ТОП-11 продуктів, які роблять мозок гострішим

вівторок, 23 грудень 2025, 19:06

Наш мозок - це найпотужніший "м’яз" нашого тіла, який потребує не лише тренувань, а й правильного харчування. Те, що ми їмо щодня, безпосередньо впливає на концентрацію, пам’ять, швидкість мислення та емоційний стан, передають Патріоти України. Деякі п...

Повільно вбиває! Це найгірша закуска для вашого серця

вівторок, 23 грудень 2025, 18:10

Кардіологи попереджають: картопляні чіпси - це не просто калорійна закуска, а серйозна загроза для серцево-судинної системи, передають Патріоти України. Навіть запечені чіпси не є безпечним варіантом — вони все одно містять багато рафінованих вуглеводі...