Хлорид натрію, або по-простому харчова сіль, вкрай важливий для здоров'я людини. Але також він цінується кулінарами. Адже завдяки правильному застосуванню солі в певний момент можна зробити їжу ще смачніше. Стосується це і м'яса, зазначають Патріоти України.
Для початку, потрібно запам'ятати, що хлористий натрій сприяє виділенню соку, не дає продукту розваритися, підвищує температуру кипіння. Що стосується м'яса, то є два ворогуючих табори: бажаючі солити м'ясо на початку приготування і ті, хто вважають єдино правильним соління в самому кінці процесу.
Якщо врахувати особливості впливу температури і хлориду натрію на м'ясо, то можна узагальнити. При смаженні або запіканні м'ясо краще солити на середині готовності, коли воно вже трохи обсмажене, в такому випадку м'ясо буде ніжним і не втратить соковитість. Стейк ж рекомендують солити вже після того, як він приготований. Він якраз встигне "дозріти" і в достатній мірі просолитися.
Коли відварюється м'ясо, то солити його бажано за 20-25 хвилин до закінчення варіння. А в процесі отримання бульйону потрібно врахувати оптимальну кількість солі: зазвичай це близько 9 грамів на літр. Деякі рекомендують солити воду після того, як вона закипить і зібрана перша пінка.
Олів’є з курячою грудкою та заправкою з гірчицею стоїть на вищому гастрономічному рівні, ніж звичайний завдяки декільком кулінарним хитрощам, передають Патріоти України. Для соусу:. Приготуйте соус для олів’є. Зваріть круто яйця (не більше 7 хвилин піс...
Відварена яловичина – дуже корисний для здоров’я продукт. Приготовлена таким чином яловичина забезпечує організм залізом і підтримує рівень еритроцитів у крові. Якщо знати спосіб, завдяки якому навіть найжорсткіше м’ясо стане м’яким, вийде приготувати ...