Лайфхак для справжніх господинь! Коли солити м'ясо, щоб не зіпсувати його

Хлорид натрію, або по-простому харчова сіль, вкрай важливий для здоров'я людини. Але також він цінується кулінарами. Адже завдяки правильному застосуванню солі в певний момент можна зробити їжу ще смачніше. Стосується це і м'яса, зазначають Патріоти України.

Для початку, потрібно запам'ятати, що хлористий натрій сприяє виділенню соку, не дає продукту розваритися, підвищує температуру кипіння. Що стосується м'яса, то є два ворогуючих табори: бажаючі солити м'ясо на початку приготування і ті, хто вважають єдино правильним соління в самому кінці процесу.

Коли солити м'ясо при смаженні і запіканні

Якщо врахувати особливості впливу температури і хлориду натрію на м'ясо, то можна узагальнити. При смаженні або запіканні м'ясо краще солити на середині готовності, коли воно вже трохи обсмажене, в такому випадку м'ясо буде ніжним і не втратить соковитість. Стейк ж рекомендують солити вже після того, як він приготований. Він якраз встигне "дозріти" і в достатній мірі просолитися.

Коли солити м'ясо при варінні

Коли відварюється м'ясо, то солити його бажано за 20-25 хвилин до закінчення варіння. А в процесі отримання бульйону потрібно врахувати оптимальну кількість солі: зазвичай це близько 9 грамів на літр. Деякі рекомендують солити воду після того, як вона закипить і зібрана перша пінка.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...