Хлорид натрію, або по-простому харчова сіль, вкрай важливий для здоров'я людини. Але також він цінується кулінарами. Адже завдяки правильному застосуванню солі в певний момент можна зробити їжу ще смачніше. Стосується це і м'яса, зазначають Патріоти України.
Для початку, потрібно запам'ятати, що хлористий натрій сприяє виділенню соку, не дає продукту розваритися, підвищує температуру кипіння. Що стосується м'яса, то є два ворогуючих табори: бажаючі солити м'ясо на початку приготування і ті, хто вважають єдино правильним соління в самому кінці процесу.
Якщо врахувати особливості впливу температури і хлориду натрію на м'ясо, то можна узагальнити. При смаженні або запіканні м'ясо краще солити на середині готовності, коли воно вже трохи обсмажене, в такому випадку м'ясо буде ніжним і не втратить соковитість. Стейк ж рекомендують солити вже після того, як він приготований. Він якраз встигне "дозріти" і в достатній мірі просолитися.
Коли відварюється м'ясо, то солити його бажано за 20-25 хвилин до закінчення варіння. А в процесі отримання бульйону потрібно врахувати оптимальну кількість солі: зазвичай це близько 9 грамів на літр. Деякі рекомендують солити воду після того, як вона закипить і зібрана перша пінка.
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...