Маринад, який здатен зробити будь-яку рибу кулінарним шедевром

Рибу можна просто посипати сіллю та перцем, покласти на неї лимон. Але є набагато кращий варіант приготування — з маринадом. З ним риба стане фантастично смачною. Настільки, що вона навіть на святковому столі отримає компліменти. Пропонуємо приготувати мариновану скумбрію, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування двох скумбрій знадобляться такі компоненти:

  • цибуля — 5 шт.;
  • сіль — 1 ст.л.;
  • оцет 9% — 50 г;
  • зерна коріандру — ⅔ ч.л.;
  • зерна гірчиці — ⅔ ч.л.;
  • лаврове листя — 2-3 шт.;
  • духмяний перець — 10 шт.;
  • чорний перець горошком — 10 шт.;
  • олія — 140 г;
  • мед — 1 ст.л.;
  • кетчуп — 4 ст.л.

Як приготувати

Для початку треба розморозити рибу. Вона повинна залишатися ледь підмороженою. Треба її почистити. далі наріжте цибулю кільцями.

На дно миски викладіть цибулю та зверху рибу. Вкрийте ще цибулею. Потім риба і ще раз цибуля.

Тепер зробимо маринад. Змішайте разом спеції з оцтом, олією, сіллю, томатною пастою або кетчупом. Доведіть до кипіння та потримайте в такому стані протягом 30 секунд. Зніміть з вогню та залиште остигати.

Скумбрію треба залити охолодженим маринадом та відправити в холодильник на добу. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Лайфхак, який позбавить хімії та покращить смак магазинної курки

середа, 2 квітень 2025, 18:14

Усі ми знаємо, що в магазинній курці повно хімії, антибіотиків та гормонів. Хтось не надає цьому значення, тому нічого не робить із куркою і одразу готує. А хтось намагається прибрати всю цю хімію, чи принаймні скоротити її кількість, передають Патріот...

Як правильно варити яйця, щоб вони легко чистилися

середа, 2 квітень 2025, 17:13

Варіння курячих яєць здається дуже простим завданням, проте багато хто стикається з тим, що вони погано чистяться. Цей неприємний момент пов’язаний з порушенням важливих правил приготування. Через це вони важко піддаються чищенню, передають Патріоти Ук...