Маринад, який здатен зробити будь-яку рибу кулінарним шедевром

Рибу можна просто посипати сіллю та перцем, покласти на неї лимон. Але є набагато кращий варіант приготування — з маринадом. З ним риба стане фантастично смачною. Настільки, що вона навіть на святковому столі отримає компліменти. Пропонуємо приготувати мариновану скумбрію, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування двох скумбрій знадобляться такі компоненти:

  • цибуля — 5 шт.;
  • сіль — 1 ст.л.;
  • оцет 9% — 50 г;
  • зерна коріандру — ⅔ ч.л.;
  • зерна гірчиці — ⅔ ч.л.;
  • лаврове листя — 2-3 шт.;
  • духмяний перець — 10 шт.;
  • чорний перець горошком — 10 шт.;
  • олія — 140 г;
  • мед — 1 ст.л.;
  • кетчуп — 4 ст.л.

Як приготувати

Для початку треба розморозити рибу. Вона повинна залишатися ледь підмороженою. Треба її почистити. далі наріжте цибулю кільцями.

На дно миски викладіть цибулю та зверху рибу. Вкрийте ще цибулею. Потім риба і ще раз цибуля.

Тепер зробимо маринад. Змішайте разом спеції з оцтом, олією, сіллю, томатною пастою або кетчупом. Доведіть до кипіння та потримайте в такому стані протягом 30 секунд. Зніміть з вогню та залиште остигати.

Скумбрію треба залити охолодженим маринадом та відправити в холодильник на добу. Смачного!

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Як господині використовують розсіл при приготуванні страв

середа, 4 грудень 2024, 9:15

Незважаючи на надлишок солі та оцту, огірковий розсіл є дуже корисною рідиною. При помірному її вживанні людина отримує чимало необхідних організму сполук і мікроелементів, передають Патріоти України. Щоправда, далеко не всім людям подобається смак роз...

Буде смакота! Чим посипати печінку перед смаженням, щоб страва вийшла м’якою

середа, 4 грудень 2024, 8:15

Смажена яловича або свиняча печінка – одна з улюблених страв багатьох гурманів. Однак далеко не завжди така трапеза радує кулінарів, адже страва може вийти дуже жорсткою. Навряд чи людина отримає задоволення від вживання блюда з такою консистенцією, пе...