"Можна зовсім не варити": ТОП-способи приготувати гречку від відомого кулінара (фото, відео)

Ідеальний продукт, який люблять усі українці.Незважаючи на таку популярність питання «як приготувати гречку» хвилює все більше і більше людей.

Поза всяких сумнівів – гречка найпопулярніша крупа в українців. Незважаючи на таку популярність питання «як приготувати гречку» хвилює все більше і більше людей. Принаймні, про це свідчить те, скільки запитів є в інтернеті. Особисто мені завжди здавалося, що спосіб приготування цієї крупи знає майже кожен, але судячи з усього це не зовсім так. Тому я вирішив поділитися своїми простими порадами про те, як приготувати гречку смачно, пише відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, передають Патріоти України.

ЗАМОЧУВАННЯ ГРЕЧКИ

Це навіть не спосіб приготування, а лайфхак. Гречку можна зовсім не варити, а замочити у воді на кілька годин або на ніч. Цей спосіб звичайно не для всіх, але мені подобається, коли гречка має таку структуру і смак. Щоб зробити її смачнішою, ви можете замочити зерна в яблучному, томатному або буряковому соку. Або взагалі використовувати для цих цілей заварений холодний чай. При замочуванні вам знадобиться стільки ж води, як і при звичайному варінні – пропорція 1:2. Тобто на кожні 100 г гречки потрібно 200 мл рідини. Якщо за час замочування вона не повністю вбереться до крупи, її потрібно злити.


ЯК ВІДВАРИТИ ГРЕЧКУ У ВОДІ

З цим способом все абсолютно зрозуміло. Беремо гречку, заливаємо холодною водою в співвідношенні 1:2, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні без кришки або на мінімальному вогні під кришкою протягом 20 хвилин, доки вся вода не вбереться крупою. Якщо ви готуєте декілька порцій, я раджу взяти невелику каструлю або сотейник з товстим дном. А ще я не промиваю і не перебираю гречку. Практично вся крупа в супермаркетах якісна і не потребує попередньої обробки. При варінні обов’язково додайте кілька дрібок солі, а по завершенню готування вершкове масло.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ГРЕЧКУ В БУЛЬЙОНІ

Гречка вийде смачнішою і більш насиченою за смаком, якщо відварити її в звичайному овочевому бульйоні. Варити потрібно так само, як і в воді, дотримуючись пропорцій і часу. І обов’язково трохи солі при варінні і вершкове масло в кінці. Якщо ви ще жодного разу не готували в такий спосіб, впевнений, вам обов’язково сподобається.


ЯК ПРИГОТУВАТИ ГРЕЧКУ ЗІ СПЕЦІЯМИ

Ще один простий спосіб зробити варену гречку смачніше – додати в неї спеції. Моя улюблена трійця – кардамон, паличка кориці і зірочка бадьяну. Я вважаю, що з ними виходить просто ідеальний смак, але на свій розсуд ви можете змінювати це поєднання і експериментувати з запашним і чорним перцем або лавровим листом. При цьому не забувайте про сіль і вершкове масло – це обов’язкові компоненти при будь-якому способі.


Джерело: klopotenko

А ви це знали? Чому в ресторанах варені яйця вимикають відразу, як закиплять

п’ятниця, 10 травень 2024, 10:10

Незважаючи на те, що у варінні яєць немає жодних секретів, у ресторанах вони смачніші, ніж удома. Кухарі знають секрет, як зварити смачні яйця. Більшість господарок відварюють яйця в окропі 10 хвилин. Через те, що яйця довго варилися, жовток втрачає по...

Не робіть помилок! Де не можна ставити садові меблі - не витримають і одного сезону

п’ятниця, 10 травень 2024, 9:47

Що може бути краще, ніж зустрічати теплі літні ранки, насолоджуючись кавою в саду? Однак щоб меблі довше лишалися у гарному стані, варто завчасно потурбуватися про їх правильне розміщення. Столики, гойдалки та крісла швидко стають брудними та менш прив...