Мускатний горіх може викликати галюцинації, а лимони не тонуть у воді: Цікаві факти про їжу, які мало хто знає

А чи знали ви, що у середньому одна людина споживає близько 900 кг їжі на рік? Проте, їжа — це не лише паливо, але й джерело задоволення, що необхідне для життя та енергії, передають Патріоти України.

Незалежно від того, чи любите ви солодке, як шоколад, чи віддаєте перевагу здоровим перекусам, кожен вибір має значення. Пропонуємо вам розглянути деякі цікаві факти про їжу від Eat This, Not That, які можуть вас здивувати.

Арахібутирофобія

Не любите, коли щось липне до піднебіння? Можливо, це арахібутирофобія — страх перед прилипанням арахісового масла. Проте, такий дискомфорт трапляється у багатьох, а тому вам не варто перейматись. Просто їжте арахісове масло обережніше або запивайте його водою.

Грибна столиця світу

Головний центр вирощування грибів світу знаходиться у містечку Кеннет-сквер, штат Пенсільванія. Саме звідси походить найбільша кількість грибів, які експортують по всьому світу. На другому місці за обсягами грибів — Каліфорнія.

Гарячий шоколад пили набагато раніше, ніж ви думаєте

Майя та ацтеки були першими, хто готував "гарячий шоколад", який використовувався в релігійних церемоніях, зокрема на святкуваннях повноліття та весіль. Цей напій мав особливе значення в їхніх обрядах. Він був важливою частиною культури та духовного життя.

Морква буває багатьох кольорів

Морква не завжди була помаранчевою. Спочатку її колір варіював від фіолетового до жовтого. Помаранчеві сорти з'явилися набагато пізніше, що стало результатом селекції, спрямованої на покращення врожайності та смакових якостей.

Васабі не є справжнім васабі

Коли до суші вам подають васабі, скоріш за все, це не справжній васабі, а просто ароматизований хрін. Оригінальний васабі рідше зустрічається і, зазвичай, має вищу ціну та більш насичений смак.

Мускатний горіх може викликати галюцинації

Використання надмірної кількості спецій, зокрема мускатного горіха, може бути небезпечним. Якщо додати до страви понад дві чайні ложки, це може спричинити галюцинації. Тож, варто використовувати спеції помірно, щоб уникнути неприємних наслідків.

Желатин не вегетаріанський

Продукти з желатином не підходять для вегетаріанців та веганів, оскільки він виготовляється зі шкіри, хрящів і кісток тварин, зокрема свиней, корів та курей. Для вегетаріанців є альтернативи, наприклад, агар-агар, який виготовляють з морських водоростей.

Лимони не тонуть у воді

Лимони плавають у воді, бо їхня щільність подібна до щільності води. Це природне явище, яке можна помітити, готуючи воду з лимоном щодня.

Мигдаль - це не горіх

Мигдаль насправді не є горіхом, а кістянкою. Тобто, це плід з м'ясистою оболонкою, в середині якого знаходиться тверде насіння. Горіхи мають суху оболонку і не розкриваються самостійно, а тому мигдаль є насінням, а не горіхом.

Журавлина має підскочити, якщо вона свіжа

Щоб перевірити, чи ваша журавлина ще хороша, покладіть її на поверхню та подивіться, чи відскакує вона. Якщо це так, то вона цілком свіжа.

Чайні пакетики були створені випадково

Чайні пакетики були винайдені американцем Томасом Салліваном, жителем Нью-Йорка. Він надсилав зразки чаю в шовкових пакетах, і люди почали кидати їх у чайник. Це стало основою для популяризації чайних пакетиків у всьому світі. Сьогодні цей формат настільки звичний, що здається, ніби він завжди існував.

Цукрова вата була створена стоматологом

Солодку вату винайшов стоматолог у 1897 році разом із кондитером, назвавши її "казковою ниткою". У 1921 році інший стоматолог створив схожу машину та дав виробу назву "солодка вата". Нова назва швидко прижилася й замінила попередню. Іронічно, що винахідниками солодощі стали ті, хто бореться з карієсом.

Яблука можуть довго залишатися свіжими

Яблука з супермаркету можуть зберігатися в холодних сховищах до року. А тому, щоб отримати максимально свіжий продукт, вибирайте фрукти у сезон або на ринках. Сезонні яблука містять більше корисних речовин і краще смакують.

Колись редис використовувався як форма оплати

У Стародавньому Єгипті робітникам платили редькою, цибулею та часником. Вважається, що ці продукти використовували, бо вони зміцнювали імунітет і захищали від інфекцій.

Морозиво їли у Стародавній Греції

Морозиво відоме людству вже тисячі років. Зокрема, ще в V столітті до н.е. греки смакували десертом, схожим на морозиво. Відтоді ця солодка страва здобула популярність у всьому світі.

Піца Маргарита була названа на честь королеви

У 1889 році король Італії Умберто I та королева Маргарита відвідали Неаполь і попросили приготувати просту страву – піцу, яка тоді вважалася їжею бідних. Королеві сподобалася піца з моцарелою, помідорами та базиліком. Ця комбінація стала відомою як Маргарита. Відтоді піца отримала популярність як класика італійської кухні.

Їстівні устриці не мають перлин

Вас може зацікавити:"Було страшно вийти з дому": учасниця "Холостяка" розповіла про сварки між дівчатами та життя після проєкту

Вас може зацікавити:Які авто не радять купувати навіть механіки: 11 невдалих моделей

Устриці для їжі та перлин — це різні види. Їстівні називаються острейдами, а ті, що утворюють перли — птероїдами.

Петрушка позбуває від цибулевого подиху

Якщо нещодавно ви мали задоволення з’їсти закуску зі свіжою цибулею, позбутися неприємного запаху з рота допоможе кілька гілочок свіжої петрушки. Вона нейтралізує неприємний аромат завдяки своїм природним властивостям.А чи знали ви, що у середньому одна людина споживає близько 900 кг їжі на рік? Проте, їжа — це не лише паливо, але й джерело задоволення, що необхідне для життя та енергії.

Незалежно від того, чи любите ви солодке, як шоколад, чи віддаєте перевагу здоровим перекусам, кожен вибір має значення. Пропонуємо вам розглянути деякі цікаві факти про їжу від Eat This, Not That, які можуть вас здивувати.

Арахібутирофобія

Не любите, коли щось липне до піднебіння? Можливо, це арахібутирофобія — страх перед прилипанням арахісового масла. Проте, такий дискомфорт трапляється у багатьох, а тому вам не варто перейматись. Просто їжте арахісове масло обережніше або запивайте його водою.

Грибна столиця світу

Головний центр вирощування грибів світу знаходиться у містечку Кеннет-сквер, штат Пенсільванія. Саме звідси походить найбільша кількість грибів, які експортують по всьому світу. На другому місці за обсягами грибів — Каліфорнія.

Гарячий шоколад пили набагато раніше, ніж ви думаєте

Майя та ацтеки були першими, хто готував "гарячий шоколад", який використовувався в релігійних церемоніях, зокрема на святкуваннях повноліття та весіль. Цей напій мав особливе значення в їхніх обрядах. Він був важливою частиною культури та духовного життя.

Морква буває багатьох кольорів

Морква не завжди була помаранчевою. Спочатку її колір варіював від фіолетового до жовтого. Помаранчеві сорти з'явилися набагато пізніше, що стало результатом селекції, спрямованої на покращення врожайності та смакових якостей.

Васабі не є справжнім васабі

Коли до суші вам подають васабі, скоріш за все, це не справжній васабі, а просто ароматизований хрін. Оригінальний васабі рідше зустрічається і, зазвичай, має вищу ціну та більш насичений смак.

Мускатний горіх може викликати галюцинації

Використання надмірної кількості спецій, зокрема мускатного горіха, може бути небезпечним. Якщо додати до страви понад дві чайні ложки, це може спричинити галюцинації. Тож, варто використовувати спеції помірно, щоб уникнути неприємних наслідків.

Желатин не вегетаріанський

Продукти з желатином не підходять для вегетаріанців та веганів, оскільки він виготовляється зі шкіри, хрящів і кісток тварин, зокрема свиней, корів та курей. Для вегетаріанців є альтернативи, наприклад, агар-агар, який виготовляють з морських водоростей.

Лимони не тонуть у воді

Лимони плавають у воді, бо їхня щільність подібна до щільності води. Це природне явище, яке можна помітити, готуючи воду з лимоном щодня.

Мигдаль - це не горіх

Мигдаль насправді не є горіхом, а кістянкою. Тобто, це плід з м'ясистою оболонкою, в середині якого знаходиться тверде насіння. Горіхи мають суху оболонку і не розкриваються самостійно, а тому мигдаль є насінням, а не горіхом.

Журавлина має підскочити, якщо вона свіжа

Щоб перевірити, чи ваша журавлина ще хороша, покладіть її на поверхню та подивіться, чи відскакує вона. Якщо це так, то вона цілком свіжа.

Чайні пакетики були створені випадково

Чайні пакетики були винайдені американцем Томасом Салліваном, жителем Нью-Йорка. Він надсилав зразки чаю в шовкових пакетах, і люди почали кидати їх у чайник. Це стало основою для популяризації чайних пакетиків у всьому світі. Сьогодні цей формат настільки звичний, що здається, ніби він завжди існував.

Цукрова вата була створена стоматологом

Солодку вату винайшов стоматолог у 1897 році разом із кондитером, назвавши її "казковою ниткою". У 1921 році інший стоматолог створив схожу машину та дав виробу назву "солодка вата". Нова назва швидко прижилася й замінила попередню. Іронічно, що винахідниками солодощі стали ті, хто бореться з карієсом.

Яблука можуть довго залишатися свіжими

Яблука з супермаркету можуть зберігатися в холодних сховищах до року. А тому, щоб отримати максимально свіжий продукт, вибирайте фрукти у сезон або на ринках. Сезонні яблука містять більше корисних речовин і краще смакують.

Колись редис використовувався як форма оплати

У Стародавньому Єгипті робітникам платили редькою, цибулею та часником. Вважається, що ці продукти використовували, бо вони зміцнювали імунітет і захищали від інфекцій.

Морозиво їли у Стародавній Греції

Морозиво відоме людству вже тисячі років. Зокрема, ще в V столітті до н.е. греки смакували десертом, схожим на морозиво. Відтоді ця солодка страва здобула популярність у всьому світі.

Піца Маргарита була названа на честь королеви

У 1889 році король Італії Умберто I та королева Маргарита відвідали Неаполь і попросили приготувати просту страву – піцу, яка тоді вважалася їжею бідних. Королеві сподобалася піца з моцарелою, помідорами та базиліком. Ця комбінація стала відомою як Маргарита. Відтоді піца отримала популярність як класика італійської кухні.

Їстівні устриці не мають перлин

Вас може зацікавити:"Було страшно вийти з дому": учасниця "Холостяка" розповіла про сварки між дівчатами та життя після проєкту

Вас може зацікавити:Які авто не радять купувати навіть механіки: 11 невдалих моделей

Устриці для їжі та перлин — це різні види. Їстівні називаються острейдами, а ті, що утворюють перли — птероїдами.

Петрушка позбуває від цибулевого подиху

Якщо нещодавно ви мали задоволення з’їсти закуску зі свіжою цибулею, позбутися неприємного запаху з рота допоможе кілька гілочок свіжої петрушки. Вона нейтралізує неприємний аромат завдяки своїм природним властивостям.

Щоб напій був справді ароматним: Де і як правильно зберігати каву в домашніх умовах

середа, 11 грудень 2024, 23:10

Кава – один із найпопулярніших напоїв, які п'ють та люблять у всьому світі. Для того, щоб кава довше зберігалася і була смачною, потрібно знати деякі секрети та лайфхаки зі зберігання кавових зерен та меленої кави, передають Патріоти України. Редакція ...

Які помилки призводять до того, що яйця лопаються при варінні

середа, 11 грудень 2024, 18:09

Варіння яєць – не така проста справа, як може здатися на перший погляд. Однією із важливих цілей господині під час цієї кулінарної процедури є отримання цілісної страви. Так, на шкаралупі не повинно з’являтися тріщин. Якщо яйце витече, то готова страва...