Не робіть помилок! Чому млинці постійно прилипають - кулінари розповіли про причини

Буває, що тільки перший млинець береться грудкою, а іноді — кожен наступний. Ніби все правильно зроблено, а вони не печуться та прилипають. Потрібно знайти причини та виправити помилки. Кулінарні поради читайте далі в статті, передають Патріоти України.

Подробиці

Є дві основні причини, чому млинці можуть прилипати до сковороди. Найперше зверніть увагу на посуд. Найкраще мати спеціальну млинцеву сковороду. Може бути й звичайна, але з товстим дном.

Перед початком смаження сковороду потрібно добре прогріти. Якщо цього не зробити, млинці точно будуть прилипати до поверхні. Окрім того, змастіть сковороду. Потрібен дуже тонкий шар олії. Найпростіше змащувати поверхню свіжим салом без солі.

Друга причина може бути в тісті. Млинці не тільки прилипають до поверхні, а ще можуть рватися. Якщо тісто на основі кефіру чи молока, для досягнення ідеальної консистенції тісто можна трохи розбавити водою.

Контролюйте кількість цукру. Більша кількість може призвести до прилипання млинців до сковороди. При випіканні цукор в тісті починає плавитися. В результаті все прилипає. До речі, млинці будуть менше липнути до сковороди, якщо в тісто додати трохи олії.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Які хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху

субота, 18 січень 2025, 10:10

Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...

Є секрет! Що додати в пляшку, щоб оливкова олія вийшла ароматнішою і набула пікантного смаку

субота, 18 січень 2025, 9:09

Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передаю...