Буває, що тільки перший млинець береться грудкою, а іноді — кожен наступний. Ніби все правильно зроблено, а вони не печуться та прилипають. Потрібно знайти причини та виправити помилки. Кулінарні поради читайте далі в статті, передають Патріоти України.
Є дві основні причини, чому млинці можуть прилипати до сковороди. Найперше зверніть увагу на посуд. Найкраще мати спеціальну млинцеву сковороду. Може бути й звичайна, але з товстим дном.
Перед початком смаження сковороду потрібно добре прогріти. Якщо цього не зробити, млинці точно будуть прилипати до поверхні. Окрім того, змастіть сковороду. Потрібен дуже тонкий шар олії. Найпростіше змащувати поверхню свіжим салом без солі.
Друга причина може бути в тісті. Млинці не тільки прилипають до поверхні, а ще можуть рватися. Якщо тісто на основі кефіру чи молока, для досягнення ідеальної консистенції тісто можна трохи розбавити водою.
Контролюйте кількість цукру. Більша кількість може призвести до прилипання млинців до сковороди. При випіканні цукор в тісті починає плавитися. В результаті все прилипає. До речі, млинці будуть менше липнути до сковороди, якщо в тісто додати трохи олії.
Дієтологи зазначають: таке бажання може вказувати на дефіцит електролітів, вітамінів або мінералів, передають Патріоти України. Що може означати кожен смак:. Що робити:. Попередження: постійне бажання всіх трьох смаків може сигналізувати про порушення ...
Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...