Коли господиня береться за приготування шарлотки, її метою є отримання смачної та повітряної страви, передають Патріоти України.
Однак може трапитись так, що яблучний пиріг після випічки опускається.
Зазвичай це пов’язано з різким перепадом температур та відсутністю певної обробки деяких інгредієнтів.
Є кілька хитрощів, що дозволяють зберегти об’єм шарлотки після того, як ви дістали її з духової шафи.
Дотримання пропорцій та «обробка» яблука
Щоб шарлотка залишилася повітряною, необхідно слідувати класичному рецепту та використати певну кількість інгредієнтів.
Так, на склянку борошна має припадати чотири яйця.
Щоб тісто не виходило занадто рідким, слід обваляти нарізані яблука в борошні. Так можна бути впевненим у тому, що пиріг не осяде.
Дотримання температури
Шарлотку не варто випікати за дуже високої температури. Оптимальний показник – 180 градусів.
Також небажані перепади температур. Після приготування пиріг не потрібно відразу ж діставати з духовки.
Пиріг повинен на кілька хвилин після вимкнення газу залишитися в духовці.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Макарони та солоні огірки — досить неочікуване поєднання продуктів для однієї страви. Але це цікавий спосіб внести різноманіття. Далі в статті ви зможете дізнатися, яким чином можна покращити макарони та зробити їх надзвичайно смачними, передають Патрі...