Коли господиня береться за приготування шарлотки, її метою є отримання смачної та повітряної страви, передають Патріоти України.
Однак може трапитись так, що яблучний пиріг після випічки опускається.
Зазвичай це пов’язано з різким перепадом температур та відсутністю певної обробки деяких інгредієнтів.
Є кілька хитрощів, що дозволяють зберегти об’єм шарлотки після того, як ви дістали її з духової шафи.
Дотримання пропорцій та «обробка» яблука
Щоб шарлотка залишилася повітряною, необхідно слідувати класичному рецепту та використати певну кількість інгредієнтів.
Так, на склянку борошна має припадати чотири яйця.
Щоб тісто не виходило занадто рідким, слід обваляти нарізані яблука в борошні. Так можна бути впевненим у тому, що пиріг не осяде.
Дотримання температури
Шарлотку не варто випікати за дуже високої температури. Оптимальний показник – 180 градусів.
Також небажані перепади температур. Після приготування пиріг не потрібно відразу ж діставати з духовки.
Пиріг повинен на кілька хвилин після вимкнення газу залишитися в духовці.
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...
Літо - найкращий час для приготування домашніх джемів, а персиковий джем - один із найулюбленіших серед них. За простим рецептом, який не потребує складних інгредієнтів, можна приготувати смачний та ароматний джем із ніжною текстурою, Патріоти України....