Не робіть помилок! Чи потрібно промивати булгур перед варінням

Булгур — корисна і смачна крупа, яку можна часто побачити на столі українців. Її дуже полюбляють прихильники здорового харчування. Однак, є одна помилка під час приготування булгура, яку роблять майже всі, передають Патріоти України.

Що таке булгур і як його готувати

Булгур — це спеціально подрібнена пшенична крупа. Головна її особливість полягає в тому, що пшеницю перед подрібненням не чистять, тому вона залишається дуже корисною для нашого організму.

Булгур може стати чудовим гарніром практично до будь-якої страви. Він відрізняється низьким глікемічним індексом, а ще містить багато клітковини, залізо, калій, магній.

Однак, українці часто перед приготуванням крупи намагаються її промити так само, як інші схожі продукти.

Досвідчені кулінари стверджують, що така дія є частою помилкою. Справа в тому, що булгур під час виготовлення проходить термічне оброблення (обдається окропом), а тому промивання зовсім не потрібне.

Ба більше, для того, щоб майбутня страва була надзвичайно ароматною і смачною, крупу точно не слід промивати. А щоб зробити запах ще більше насиченим, додатково перед варінням обсмажте булгур на невеликій кількості соняшникової олії кілька хвилин.

Якщо у вас все-таки є бажання промити крупу, то роблять це так: висипають булгур в сито, злегка промивають під проточною водою. Обов'язково після процедури висушіть крупу. Інакше приготовлена каша не вийде розсипчастою.

Оцінять всі! М’ясні оладки на вечерю - швидко та смачно

середа, 2 жовтень 2024, 11:15

риготуйте на вечерю ці неймовірні оладки з курячого фаршу. Дуже швидкий та простий рецепт. Їх люблять і діти, і дорослі, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Приготування:. Фарш можна зробити з філе самостійно, а можна купити готовий. Вбийте до фа...

А ви це знали? Який кефір не варто використовувати для приготування оладок

середа, 2 жовтень 2024, 10:15

Оладки на кефірі виходять пишні та смачні. Не всі знають, що при виборі головного інгредієнта можна помилитися. В результаті оладки не будуть підніматися та гарно смажитися, передають Патріоти України. Суть кефіру в тісті для оладок полягає в тому, що ...