Не робіть помилок! Чи потрібно промивати булгур перед варінням

Булгур — корисна і смачна крупа, яку можна часто побачити на столі українців. Її дуже полюбляють прихильники здорового харчування. Однак, є одна помилка під час приготування булгура, яку роблять майже всі, передають Патріоти України.

Що таке булгур і як його готувати

Булгур — це спеціально подрібнена пшенична крупа. Головна її особливість полягає в тому, що пшеницю перед подрібненням не чистять, тому вона залишається дуже корисною для нашого організму.

Булгур може стати чудовим гарніром практично до будь-якої страви. Він відрізняється низьким глікемічним індексом, а ще містить багато клітковини, залізо, калій, магній.

Однак, українці часто перед приготуванням крупи намагаються її промити так само, як інші схожі продукти.

Досвідчені кулінари стверджують, що така дія є частою помилкою. Справа в тому, що булгур під час виготовлення проходить термічне оброблення (обдається окропом), а тому промивання зовсім не потрібне.

Ба більше, для того, щоб майбутня страва була надзвичайно ароматною і смачною, крупу точно не слід промивати. А щоб зробити запах ще більше насиченим, додатково перед варінням обсмажте булгур на невеликій кількості соняшникової олії кілька хвилин.

Якщо у вас все-таки є бажання промити крупу, то роблять це так: висипають булгур в сито, злегка промивають під проточною водою. Обов'язково після процедури висушіть крупу. Інакше приготовлена каша не вийде розсипчастою.

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...