Булгур — корисна і смачна крупа, яку можна часто побачити на столі українців. Її дуже полюбляють прихильники здорового харчування. Однак, є одна помилка під час приготування булгура, яку роблять майже всі, передають Патріоти України.
Булгур — це спеціально подрібнена пшенична крупа. Головна її особливість полягає в тому, що пшеницю перед подрібненням не чистять, тому вона залишається дуже корисною для нашого організму.
Булгур може стати чудовим гарніром практично до будь-якої страви. Він відрізняється низьким глікемічним індексом, а ще містить багато клітковини, залізо, калій, магній.
Однак, українці часто перед приготуванням крупи намагаються її промити так само, як інші схожі продукти.
Досвідчені кулінари стверджують, що така дія є частою помилкою. Справа в тому, що булгур під час виготовлення проходить термічне оброблення (обдається окропом), а тому промивання зовсім не потрібне.
Ба більше, для того, щоб майбутня страва була надзвичайно ароматною і смачною, крупу точно не слід промивати. А щоб зробити запах ще більше насиченим, додатково перед варінням обсмажте булгур на невеликій кількості соняшникової олії кілька хвилин.
Якщо у вас все-таки є бажання промити крупу, то роблять це так: висипають булгур в сито, злегка промивають під проточною водою. Обов'язково після процедури висушіть крупу. Інакше приготовлена каша не вийде розсипчастою.
Якщо ви хочете приготувати смачні та соковиті котлети, то обов’язково додайте у фарш інгредієнти, що втримають апетитний м’ясний сік. Лише досвідчені господині знають, що пісний фарш можна врятувати від сухості за допомогою замороженого вершкового масл...
Чай у пакетиках створили, щоб зробити заварювання простішим і швидшим, особливо в дорозі, на роботі чи в інших не надто зручних умовах, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Згодом така форма чаю прижилася, і багато людей відмовилися від трад...