Не робіть помилок! Як правильно варити курку для бульйону та для салату

Курка та вода в сумі дають бульйон, але є різниця щодо цілі приготування. Плануєте варити суп або потрібна відварна птиця для салату. В кожному окремому випадку технологія приготування буде відрізнятися. На цьому етапі часто допускають помилки, що призводить до погіршення смакових властивостей, передають Патріоти України.

Коли класти курку в воду

Це основне питання. Якщо ви плануєте варити саме бульйон з подальшою заправкою супу, тоді курку треба закладати в холодну воду. Це забезпечить поступове та рівномірне приготування. Бульйон буде насиченим на смак, який вирізнятиметься глибиною та ароматом.

Бульйон можна варити з будь-яких частин курки. Проте варто пам’ятати, що кращим він стане при додаванні спинки та лапок.

Відварна птиця для салату дещо інша кулінарна історія. В цьому випадку треба окремо воду довести до кипіння, а вже в гарячу закладати курку. Так ви можете бути впевнені, що вона вийде соковитою, а не сухою. Також вона буде м’якою.

Джерело: ПростоВей

Доступний всім! Цей простий продукт здатен знизити холестерин і запалення

неділя, 26 жовтень 2025, 13:07

Дослідники з Іллінойського технологічного інституту (США) з’ясували, що регулярне вживання чорної квасолі або нуту позитивно впливає на здоров’я серця та обмін речовин. Учасники 12-тижневого дослідження з предіабетом щодня споживали одну чашку чорної к...

Кава і фрукти вранці? Дієтолог розповіла, чому це небезпечно

неділя, 26 жовтень 2025, 7:44

Починаєте день з кави або фруктів? Будьте обережні! Клінічний дієтолог Наталія Григлевська розповіла, які продукти вона уникає натщесерце і чому це важливо для здоров’я шлунково-кишкового тракту, передають Патріоти України. Овочі, що викликають газоутв...