Не робіть так! Чому котлети виходять твердими

Важко знайти людину, яка не любить смачні та соковиті котлети. Однак іноді гурмани залишаються незадоволені приготованою стравою. Тверді котлети навряд чи комусь сподобаються. Смакові якості таких котлет сумнівні: вони надто сухі та гумові, передають Патріоти України.

Якої помилки допущено

Найчастіше надмірна твердість котлет пояснюється помилкою у доборі інгредієнтів.

При приготуванні фаршу до нього нерідко додають білок яйця, що не є дією, що рекомендується.

Справа в тому, що цей компонент миттєво згортається за високої температури. Альтернативою яєчному інгредієнту може стати картопля чи крохмаль.

Ще однією неправильною дією є відмова від використання розмоченого м’якуша батона. Саме він і надає страві соковитості.

Якщо ви не хочете використовувати батон, можна додати манну крупу.

Інші помилки

“Гумові” котлети можуть бути приготовлені і з інших причин, не пов’язаних з інгредієнтами.

Наприклад, ви міг забули відбити фарш. У цій ситуації волокна залишаться твердими: вони не «триматимуть» воду.

Сильний вогонь є ще однією помилкою. Справа в тому, що на смаження котлет з кожного боку не потрібно витрачати більше п’яти хвилин. В іншому випадку страва стане сухою.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Досвідчені господині розповіли, чи потрібно накривати каструлю кришкою при варінні супу

середа, 11 грудень 2024, 17:08

Суп – перша страва, яка традиційно входить до складу обіду. Господині досить часто готують цю страву. Втім, незважаючи на його популярність, далеко не всі знають про одне з важливих правил. Так, багато кулінарів навіть не замислюються про те, як варити...

Не робіть так! ТОП-3 помилки у приготуванні холодця, через які він не застигає

середа, 11 грудень 2024, 16:12

страва української кухні холодець (або менш поширена назва – студенець або драглі), вважається не тільки святковою стравою, а й готується господинями просто без приводу, тому ще це ситно, корисно та смачно, передають Патріоти України. Однак є три помил...