Важко знайти людину, яка не любить смачні та соковиті котлети. Однак іноді гурмани залишаються незадоволені приготованою стравою. Тверді котлети навряд чи комусь сподобаються. Смакові якості таких котлет сумнівні: вони надто сухі та гумові, передають Патріоти України.
Найчастіше надмірна твердість котлет пояснюється помилкою у доборі інгредієнтів.
При приготуванні фаршу до нього нерідко додають білок яйця, що не є дією, що рекомендується.
Справа в тому, що цей компонент миттєво згортається за високої температури. Альтернативою яєчному інгредієнту може стати картопля чи крохмаль.
Ще однією неправильною дією є відмова від використання розмоченого м’якуша батона. Саме він і надає страві соковитості.
Якщо ви не хочете використовувати батон, можна додати манну крупу.
Інші помилки
“Гумові” котлети можуть бути приготовлені і з інших причин, не пов’язаних з інгредієнтами.
Наприклад, ви міг забули відбити фарш. У цій ситуації волокна залишаться твердими: вони не «триматимуть» воду.
Сильний вогонь є ще однією помилкою. Справа в тому, що на смаження котлет з кожного боку не потрібно витрачати більше п’яти хвилин. В іншому випадку страва стане сухою.
Суп – перша страва, яка традиційно входить до складу обіду. Господині досить часто готують цю страву. Втім, незважаючи на його популярність, далеко не всі знають про одне з важливих правил. Так, багато кулінарів навіть не замислюються про те, як варити...
страва української кухні холодець (або менш поширена назва – студенець або драглі), вважається не тільки святковою стравою, а й готується господинями просто без приводу, тому ще це ситно, корисно та смачно, передають Патріоти України. Однак є три помил...