Не робіть так! Помилки господинь, через які омлет не піднімається на сковорідці

освідчені кулінари розкрили секрети, чому омлет на сковороді не виходить пишним та високим. Здавалося б, простіше страв у приготуванні немає. Проте досвідчені господині знають, скільки існує тонкощів у приготуванні омлету, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб омлет вийшов пишним і ніжним, збивати яйця та молоко краще виделкою або вінчиком, а не міксером.

Важливо дотримуватися пропорцій. Надлишок рідини псує страву.

Вважається, що ідеальна пропорція – чотири яйця на склянку молока. Таким чином, на 2/3 омлет повинен складатися з яєць, а не навпаки.

Будь-який омлет готується під кришкою. Щоб він вийшов пишним, внутрішній бік кришки можна змастити шматочком вершкового масла.

Щоб омлет не почав пригорати, вогонь потрібно зменшити, коли страва почне підніматися.

Щоб омлет вийшов пишним, додайте ложку манки або борошна.

Омлет навряд чи вийде пишним, якщо готувати його на сковорідці із тонким дном.

Сковорода для омлету має бути з товстим і рівним дном. Добре, якщо це буде чавунна сковорідка.

Ще кілька порад для кулінарів-початківців: додайте на сковороду шматочок вершкового масла, щоб надати незвичайний аромат страві.

Зеленню краще посипати вже готовий омлет, а не додавати цибулю та кріп у яєчну суміш. Зелень не збереже своїх вітамінів, якщо так зробити.

Помилка дорого коштуватиме! Чому не можна пити воду з чайника з накипом

вівторок, 13 травень 2025, 18:07

На жаль в більшості багатоквартирних будинків по трубам подається не надто якісна вода. І якщо у вас немає фільтра, з часом шкідливі речовини з неї утворюють неприємний накип на стінках чайника, передають Патріоти України. Пити воду з такого чайника не...

Є секрет! Як правильно варити квасолю, щоб вона не потемніла

вівторок, 13 травень 2025, 17:12

Варіння квасолі – досить довга та стомлива справа. Спочатку потрібно здійснити попереднє замочування бобових. Потім потрібно зварити квасолю у каструлі, передають Патріоти України. Варити квасолю потрібно щонайменше півгодини. А іноді й більше години. ...