Ніжний, як мрія та майже без борошна: Рецепт баскського чізкейка, від якого усі будуть у захваті (фото, відео)

Патріоти України пропонують спробувати приготувати "спалений" чізкейк від відомої блогерки Аліси Купер.

Більшість не знає, чому цей чізкейк називають Баскським, Сан-Себастьяном або спаленим. Баскський цей чизкейк через місцевість та національність кухаря, який його придумав. Сталося це у барі La Vina в іспанському місті Сан Себастьян, що дало другу назву, ну а третя, присвячена способу його приготуванню – його печуть при високій температурі – 250 градусів впродовж 20-25 хвилин. Згодом чізкейк залишають у вимкненій духовці, а потім охолоджують.

Попри засмаглість шкоринки, сам чізкейк дуже ніжний всередині. Його смак важко переплутати з іншими чізкейками. Цікаво, що і оригінальному рецептові нема борошна, але є крохмаль. Дехто з кулінарів примудряється не додавати до чізкейка ані борошна, ані крохмалю, аби отримати мусовий смак та ідеально гладку структуру серединки цього десерту.

Рецепт баскського чізкейка від Аліси Купер: простий рецепт

Рецептом цього смаколика Аліса Купер поділилася на своїй сторінці в Instagram. Блогерка оприлюднила відео приготування та складові чізкейка. За словами Аліси, його головні переваги – це ніжність, відсутність борошна та той факт, що їсти його слід не виделкою, а ложкою. Купер радить не купувати дорогий сир Філадельфію у коробочках, а звернути увагу на цей сир на вагу у відділах супермаркетів.

Складові:

  • сир Філадельфія – 600 грамів
  • вершки 33% – 250 мл
  • яйця – 3 штуки
  • жовтки – 2 штуки
  • цукор – 150 грамів
  • екстракт ванілі – 1 чайна ложка
  • борошно – 2 столові ложки

Приготування:

  1. Добре змішуємо усі інгредієнти по черзі: сир з вершками, далі додаємо цукор і ваніль.
  2. Після цього вбиваємо яйця та жовтки по одному.
  3. Кінцевий етап – вмішуємо борошно і проходимося по всій масі блендером.
  4. Вмикаємо духовку на 170 градусів.
  5. Форму застеляємо пергаментом і виливаємо чизкейк.
  6. Печемо протягом 25 хвилин, а після цього вмикаємо функцію "гриль" та збільшуємо температуру до 220 градусів. Варто випікати чизкейк на високій температурі протягом 7 хвилин.
  7. Чекаємо, доки чизкейк охолоне і кладемо його до холодильника.

Все дуже просто! Як приготувати соковиту курячу грудку, якщо гості на порозі

неділя, 5 травень 2024, 21:12

Куряча грудка - ідеальний варіант, якщо треба приготувати швидку страву. Все тому, що готується вона швидка. А якщо готувати правильно, то буде смакувати не як давке, дієтичне м’ясо, а як вишукана ресторанна страва, передають Патріоти України. З грудки...

Рецепт підходить і для яловичини, і для свинини: Як приготувати дуже ніжне м’ясо лінивим способом

неділя, 5 травень 2024, 17:09

Публікуємо сьогодні гарантований спосіб приготувати ніжне м’ясо, причому цей спосіб приготування підходить і для яловичини, і для свинини, передають Патріоти України. Рецепт хоч і лінивий, але нешвидкий. Ставите м’ясо на плиту або в духовку і забуваєте...