Гуляш - це національне блюдо в Угорщині та Чехії. Воно готується зі шматочків м'яса з картоплею, цибулею і спеціями. Ця страва вважається найкращим способом зігрітися взимку. А ще гуляш дуже популярний на Закарпатті й вважається родзинкою місцевих ресторанів.
Як приготувати гуляш за старим рецептом, котрий зберігся в кулінарній книзі 1956 року, розповів Віталій Кривошеєв у Instagram, зазначають Патріоти України.
1. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо на вершковому маслі з додаванням рослинної олії
2. Додаємо нарізану яловичину та обсмажуємо 20 хвилин
3. Посипаємо м'ясо борошном і обсмажуємо ще 5 хвилин
4. Заливаємо томатною пастою, розведеною в бульйоні або водою
5. Солимо, додаємо лавровий лист і чорний мелений перець
6. Виставляємо мінімальний вогонь і тушкуємо під закритою кришкою 1.5 години
7. Коли яловичина стане м'якою можна знімати з плити
8. Подаємо гуляш разом з пюре
9. Смачного
Цікаво! В Угорщині в гуляш обов'язково додають трохи сала - не більше 50-70 г, сушену червону солодку паприку - 5 ч. ложок і 1-2 болгарських перців.
Сало використовують замість вершкового масла - його ріжуть шматочками та витоплюють, а потім додають на сковороду цибулю.
Солодкої паприкою посипають м'ясо при обсмажуванні, а ось солодкий перець додають в процесі тушкування.
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...