Поширена помилка кулінарів - ось в який момент потрібно солити бульйон

На перший погляд, приготування бульйону не входить до найскладніших кулінарних процедур. Однак створення цієї простої страви нерідко супроводжується появою в ньому каламутності та зникненням прозорості. І навіть якщо з цими проблемами вдалося впоратися, бульйон все одно може розчарувати гурмана, передають Патріоти України.

Так, страва нерідко виявляється пересоленою. І в більшості випадків невдача пояснюється тим, що господиня не вчасно додала в рідину хлорид натрію.

Поширена помилка кулінарів

У більшості випадків люди додають сіль у бульйон у той момент, коли страва ще готується в каструлі. Такий підхід здається логічним, адже більшість страв потрібно солити саме у процесі приготування.

Проте бульйони – це виняток. Справа в досить швидкому випаровуванні рідини, через яке співвідношення води та хлориду натрію стає неправильним.

Таким чином, солити бульйон бажано вже після того, як він опинився у тарілці. У цьому випадку кулінару набагато простіше «вгадати» з обсягом спеції і не пересолити страву.

Містить канцерогени! Улюблена риба українців може бути небезпечною

неділя, 21 вересень 2025, 11:45

Копчена скумбрія - справжній делікатес для багатьох українців. Та не всі знають, що такий спосіб приготування може зробити корисну рибу небезпечною для здоров’я, передають Патріоти України. Риба загалом вважається одним із найцінніших продуктів у раціо...

ТОП-5 недооцінених продуктів, які прискорюють метаболізм - поради від відомого лікаря

неділя, 21 вересень 2025, 11:15

За словами доктора Вільяма Лі, метаболізм не визначається народженням - він стабільний у віці 20–60 років і ним можна керувати. Правильні продукти можуть прискорити метаболізм і допомогти підтримувати здорову вагу. Ось 5 недооцінених продуктів, які рад...