Поширена помилка кулінарів - ось в який момент потрібно солити бульйон

На перший погляд, приготування бульйону не входить до найскладніших кулінарних процедур. Однак створення цієї простої страви нерідко супроводжується появою в ньому каламутності та зникненням прозорості. І навіть якщо з цими проблемами вдалося впоратися, бульйон все одно може розчарувати гурмана, передають Патріоти України.

Так, страва нерідко виявляється пересоленою. І в більшості випадків невдача пояснюється тим, що господиня не вчасно додала в рідину хлорид натрію.

Поширена помилка кулінарів

У більшості випадків люди додають сіль у бульйон у той момент, коли страва ще готується в каструлі. Такий підхід здається логічним, адже більшість страв потрібно солити саме у процесі приготування.

Проте бульйони – це виняток. Справа в досить швидкому випаровуванні рідини, через яке співвідношення води та хлориду натрію стає неправильним.

Таким чином, солити бульйон бажано вже після того, як він опинився у тарілці. У цьому випадку кулінару набагато простіше «вгадати» з обсягом спеції і не пересолити страву.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...