Розкрито секрет смачних котлет! Кухарі поділилися трюками, які допоможуть зробити фарш "легким"

Здавалося б, що може бути простішим за приготування котлет. У м'ясний фарш додаєте розмочений білий хліб, яйце, цибулину, перець та сіль — і готово. Однак, в декого ця страва може розвалюватися на сковороді і бути сухою. А в інших котлети вдаються соковитими та "повітряними". В чому ж секрет, передають Патріоти України.

Готуйте фарш самостійно

З магазинного фаршу у вас ніколи не вдасться таких смачних котлет, як з домашнього, який ви самостійно прокрутили в м'ясорубці. Більше того, соковиті та "повітряні" котлети вийдуть, якщо змішати 2, а то й 3 різних види м'яса, наприклад, яловичину, курку та баранину.

Правильний хліб та обсмажена цибуля

Білий хліб вважається важливим компонентом фаршу. З'явився він в рецепті зовсім не для того, щоб заощадити. Коли ви розмочуєте в молоці білий батон, то він надає майбутній страві соковитості і ніжності. Без нього фарш вийде як на кебаб. Беріть для котлет вчорашній, трішки підсушений батон, оскільки свіжий та м'який надає страві ледь помітну кислинку. Кірки слід видалити, а м'якоть нарізати на шматочки і змочити в холодному молоці.

Цибулю найкраще нарізати кубиками, а потім злегка обсмажувати в олії. Тільки після цього відправляйте її в м'ясорубку, щоб прокрутити разом з м'ясом.

Вершки і масло

Дехто додає до фаршу жир чи сало, які під час смаження розтоплюються, що надає котлетам соковитості. Однак, щоб страва вийшла більш еластичною і "повітряною" краще додати вершки і невеликий шматочок розм'якшеного вершкового масла. Вершки кухарі рекомендують вводити у фарш у два етапи. Спочатку перша половина додається, коли прокручені м'ясо, цибуля та хліб. Фарш солиться і перчиться, а потім вимішується руками. Потім додається друга половина вершків і розм'якшене вершкове масло. Після цього фарш ще раз вимішується до однорідності, посуд накривається харчовою плівкою і залишається в холодильнику на 1 годину.

Колотий лід

Коли фарш охолоне, починається найбільш цікавий секрет. У м'ясну суміш додається колотий лід. Саме завдяки цьому інгредієнту котлети вийдуть пишними і дуже соковитими. На 0,5 кг фаршу потрібно взяти 5-6 стандартних кубиків льоду, викласти у поліетиленовий пакет, подрібнити кухонним молотком і відправити у миску з фаршем. Не забувайте ще раз все добре вимішати і тільки після цього формуйте котлетки. Якщо у вас не виходить одразу посмажити всі котлети, то частину краще відправити в морозильну камеру, щоб лід не розтанув.

Смажте правильно

Найважливіше правило — викладати котлети у добре розігріту сковороду з олією, а потім обсмажувати на досить сильному вогні до рум'яної скоринки. Вогонь водночас не потрібно зменшувати. Потім перевернути котлети, обсмажити з іншого боку, зменшити вогонь, накрити сковорідку кришкою і смажити до готовності.

Існує ще один варіант приготування. Спочатку обсмажуєте з двох боків до рум'яної скоринки, а потім відправляєте в розігріту до 180 градусів духовку. Вистачить 15 хвилин, щоб страва була готова.

Не відірватися! Пухкі бублики із сирного тіста - неймовірна смакота

субота, 5 жовтень 2024, 8:10

Якщо вдома залежався сир, а ви не знаєте, що з нього приготувати, то цей рецепт саме для вас. Дуже смачна й поживна випічка замість фаст-фуду, передають Патріоти України. Інгредієнти250 г кисломолочного сиру1 яйце й 1 білок0,5 ч. л. солі100 г твердого ...

Не кожна господиня знає! Ось як можна освіжити сухий хліб

субота, 5 жовтень 2024, 7:09

Іноді магазинному хлібу достатньо кілька годин провести на кухні без відповідного пакування для того, щоб засохнути. Вживати такий продукт навряд чи виникне бажання, передають Патріоти України. Як правило, здебільшого господині знають, як можна викорис...