"Купіть пружну цвітну капусту з білим або злегка кремовим відтінком суцвіть. Млява і пожовкла поверхня говорить про несвіжість або неправильне зберігання. Листя, облягаючі суцвіття, повинні бути світло-зеленими і свіжими", - радить Сергій.
Шматочки капусти потрібно буде заздалегідь термічно обробити, але в ідеалі, вони повинні залишитися трохи сирими перед обсмажуванням.
Цвітну капусту потрібно відварити до готовності "al dente". Відмінно для цього підійде пароварка, але можна і в каструлі з водою.
Для кляру потрібно розділити білок і жовток. До білка додати дрібку солі і збити міксером в щільну піну - до використання краще поставити ee в холодильник. А ось жовтки, а також борошно і молоко використовувати для підготовки самого тіста.
Розберіть капусту на суцвіття (великі можна розрізати навпіл), складіть в каструлю, залийте холодною водою і додайте 0,5 ч. л. солі. Потім доведіть воду до кипіння і варіть після 3-4 хвилини.
Злийте воду і викладіть капусту на тарілку, щоб вона трохи обсохла. А щоб кляр не відвалювався, обсипте суцвіття борошном - це зручно робити за допомогою маленького ситечка.
Змішайте в чаші міксера борошно, спеції і два яєчних жовтки. Якщо додати солодку паприку, це дасть як смак, так і колір. Додайте близько 0,5 ч. л. солі і змішайте компоненти.
Продовжуючи змішувати, влийте туди невеликими порціями молоко, щоб тісто вийшло в'язким, але не текучим. Після додайте в тісто збиті білки і акуратно без поспіху перемішайте. За густотою тісто має нагадувати густу сметану.
У невеликій каструльці можна одночасно смажити 3-5 суцвіть цвітної капусти, попередньо вмочивши кожне в кляр. Важливо, щоб шматочки капусти в каструлі не торкалися один одного.
Час смаження на кожну порцію близько 2-2,5 хвилин. Як тільки цвітна капуста в клярі придбала приємний темно-золотистий відтінок, її можна виймати. Викладіть капусту на тарілку, встелену паперовими серветками, щоб надлишки масла вбралися.
Страву можна подавати як теплою так і холодною. А якщо до неї додати гострий соус, гості будуть в цілковитому захваті!
Продукти, що практично не містять калорій (часто називають "негативно калорійними", хоча це не зовсім науково), зазвичай мають дуже низьку енергетичну цінність і складаються переважно з води, клітковини та мікроелементів, передають Патріоти України. Ос...
У цьому питанні все залежить від того, про хліб якої свіжості йдеться. Економні господині не замочують свіжий хліб, а перекручують через м’ясорубку, щоби не переводити продукт і не викидати скоринки, передають Патріоти України. А якщо пропустити свіжий...