Секрети неймовірної смакоти: Кулінар розповів, як приготувати ідеальну цвітну капусту в клярі

Український кулінар Сергій Джуренко дав рецепт ідеальної цвітної капусти, обсмаженої в клярі. Така страва проста і недорога в приготуванні і припаде до смаку багатьом. Фахівець розповів, як вибрати правильний качан капусти і приготувати кляр так, щоб він не відшаровувався. Про це Сергій розповів на своєму особистому сайті, передають Патріоти України.

"Купіть пружну цвітну капусту з білим або злегка кремовим відтінком суцвіть. Млява і пожовкла поверхня говорить про несвіжість або неправильне зберігання. Листя, облягаючі суцвіття, повинні бути світло-зеленими і свіжими", - радить Сергій.

Шматочки капусти потрібно буде заздалегідь термічно обробити, але в ідеалі, вони повинні залишитися трохи сирими перед обсмажуванням.

Інгредієнти для страви:

  • Цвітна капуста - 1 кг
  • Пшеничне борошно - 1 склянка (130 г)
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 150 мл
  • Рослинна олія для фритюру (за потребою)
  • Спеції - сіль, солодка і гостра паприка.

Покрокове приготування цвітної капусти в клярі

Цвітну капусту потрібно відварити до готовності "al dente". Відмінно для цього підійде пароварка, але можна і в каструлі з водою.

Для кляру потрібно розділити білок і жовток. До білка додати дрібку солі і збити міксером в щільну піну - до використання краще поставити ee в холодильник. А ось жовтки, а також борошно і молоко використовувати для підготовки самого тіста.

Розберіть капусту на суцвіття (великі можна розрізати навпіл), складіть в каструлю, залийте холодною водою і додайте 0,5 ч. л. солі. Потім доведіть воду до кипіння і варіть після 3-4 хвилини.

Злийте воду і викладіть капусту на тарілку, щоб вона трохи обсохла. А щоб кляр не відвалювався, обсипте суцвіття борошном - це зручно робити за допомогою маленького ситечка.

Змішайте в чаші міксера борошно, спеції і два яєчних жовтки. Якщо додати солодку паприку, це дасть як смак, так і колір. Додайте близько 0,5 ч. л. солі і змішайте компоненти.

Продовжуючи змішувати, влийте туди невеликими порціями молоко, щоб тісто вийшло в'язким, але не текучим. Після додайте в тісто збиті білки і акуратно без поспіху перемішайте. За густотою тісто має нагадувати густу сметану.

Влийте в глибоку каструлю (якщо у вас немає фритюрниці) рослинну олію в такій кількості, щоб суцвіття капусти були повністю їм покриті. Доведіть олію до початку кипіння і зменшіть вогонь до середнього.

У невеликій каструльці можна одночасно смажити 3-5 суцвіть цвітної капусти, попередньо вмочивши кожне в кляр. Важливо, щоб шматочки капусти в каструлі не торкалися один одного.

Час смаження на кожну порцію близько 2-2,5 хвилин. Як тільки цвітна капуста в клярі придбала приємний темно-золотистий відтінок, її можна виймати. Викладіть капусту на тарілку, встелену паперовими серветками, щоб надлишки масла вбралися.

Страву можна подавати як теплою так і холодною. А якщо до неї додати гострий соус, гості будуть в цілковитому захваті!

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...