Що не можна робити, коли смажиш картоплю, щоб не зіпсувати страву

Посмажити картоплю просто. Однак далеко не завжди страва виходить справді смачною, передають Патріоти України.

Не кожна господарка-початківець може приготувати цю популярну страву так, щоб домочадці попросили добавки. Все приходить з досвідом.

Подробиці

Буває, що картопля погано просмажилася. Уникнути проблеми просто. Ще при виборі овочів потрібно віддавати перевагу гладким плодам однакового розміру. Нарізати картоплю потрібно на рівні частини.

Чим скибочки товщі, тим більше часу для смаження знадобиться.

Перед приготуванням деякі господині на кілька годин замочують картоплю, щоб позбутися зайвого крохмалю.

Як правильно смажити картоплю?

В першу чергу варто звернути увагу на посуд, в якому готуватиметься овоч.

Кулінари рекомендують віддавати перевагу сковорідкам з товстим дном.

Смажити треба на рослинній олії. Кидати скибочки слід у той момент, коли олія буде гарячою. Однак деякі вважають за краще масло замінювати салом, але це справа смаку.

Більш рум’яний вид страви можна отримати, якщо класти картоплю на сковороду у вже розігріту рослинну олію або жир.

Хрумка скоринка вийде в тому випадку, якщо на сковороді буде один шар картоплі. При цьому не варто часто перемішувати картоплю.

Солити відразу овоч не можна, це варто зробити всього за кілька хвилин до повної готовності.

Їжа, яку ніколи не можна їсти після падіння - ось де ховається 97% бактерій

вівторок, 29 липень 2025, 17:50

Їжа, яка впала на землю, може миттєво перетворитися на бактерійну пастку - особливо влітку. Дієтологиня Емілі Лімінг попереджає: деякі продукти поглинають до 97% мікробів уже в першу секунду після падіння, передають Патріоти України. Чи справді діє "пр...

Готуємо шашлик у духовці: Інгредієнти, які зроблять м’ясо ніжним і соковитим

вівторок, 29 липень 2025, 12:35

Приготувати смачний і соковитий курячий шашлик вдома просто - достатньо духовки та кількох сезонних овочів. Щоб м’ясо не вийшло сухим, важливо правильно вибрати маринад та спеції. Цей рецепт від фудблогерки Mariiam Foodblog допоможе зробити вечерю легк...