Що не можна робити, коли смажиш картоплю, щоб не зіпсувати страву

Посмажити картоплю просто. Однак далеко не завжди страва виходить справді смачною, передають Патріоти України.

Не кожна господарка-початківець може приготувати цю популярну страву так, щоб домочадці попросили добавки. Все приходить з досвідом.

Подробиці

Буває, що картопля погано просмажилася. Уникнути проблеми просто. Ще при виборі овочів потрібно віддавати перевагу гладким плодам однакового розміру. Нарізати картоплю потрібно на рівні частини.

Чим скибочки товщі, тим більше часу для смаження знадобиться.

Перед приготуванням деякі господині на кілька годин замочують картоплю, щоб позбутися зайвого крохмалю.

Як правильно смажити картоплю?

В першу чергу варто звернути увагу на посуд, в якому готуватиметься овоч.

Кулінари рекомендують віддавати перевагу сковорідкам з товстим дном.

Смажити треба на рослинній олії. Кидати скибочки слід у той момент, коли олія буде гарячою. Однак деякі вважають за краще масло замінювати салом, але це справа смаку.

Більш рум’яний вид страви можна отримати, якщо класти картоплю на сковороду у вже розігріту рослинну олію або жир.

Хрумка скоринка вийде в тому випадку, якщо на сковороді буде один шар картоплі. При цьому не варто часто перемішувати картоплю.

Солити відразу овоч не можна, це варто зробити всього за кілька хвилин до повної готовності.

Це така смакота! Яблучний штрудель з лаваша за 15 хвилин

п’ятниця, 6 червень 2025, 6:12

Штрудель з лаваша – чудова випічка, яка готується на швидку руку. Такий штрудель виходить дуже смачним, хрустким, ароматним, його відмінно подати до вечірнього чаю або кави для своїх рідних. Спробуйте, це дуже смачно, передають Патріоти України. Для пр...

Все просто! Як позбутися неприємного запаху цвітної капусти при варінні

п’ятниця, 6 червень 2025, 5:40

Зазвичай цвітна капуста вживається у смаженому вигляді. Однак перед викладанням на сковороду овоч бажано відварити. Обробка в окропі і часткове доведення до готовності необхідні для того, щоб розм’якшити продукт. У результаті страва вийде смачною та ні...