
Їсти по два яблука щодня загалом дуже корисно для здоров’я, ось що може статися, передають Патріоти України.
-
Покращиться травлення
Яблука багаті на клітковину, яка допомагає роботі кишечника, сприяє регулярному випорожненню і підтримує корисну мікрофлору.
-
Підтримка імунітету
Яблука містять вітаміни (особливо С) та антиоксиданти, що допомагають боротися з вільними радикалами і підтримують захисні функції організму.
-
Регулювання рівня цукру в крові
Завдяки клітковині яблука уповільнюють всмоктування цукру, що допомагає уникнути різких стрибків глюкози.
-
Підтримка серцево-судинної системи
Пектин і антиоксиданти в яблуках можуть знижувати рівень «поганого» холестерину.
-
Зниження ризику ожиріння
Яблука дають відчуття ситості і допомагають контролювати апетит.
Але:
-
Якщо є проблеми зі шлунком (наприклад, гастрит з підвищеною кислотністю), занадто багато яблук може подразнювати слизову.
-
Через вміст фруктових кислот надмірне споживання може впливати на зубну емаль, тому після їжі варто полоскати рот водою.
Багато господинь і досі ретельно промивають м’ясо під краном перед тим, як його приготувати. На перший погляд це здається логічним, адже вода очищає продукт. Але сучасні фахівці з харчової безпеки наголошують: мити сире м’ясо вкрай небезпечно. Розповід...
Фініки - солодкі, поживні й дуже універсальні фрукти, які з давніх часів символізували силу та витривалість. Сьогодні вони стали корисною альтернативою печиву та батончикам, адже поєднують натуральну солодкість із важливими вітамінами й мінералами. Та ...