Котлети завжди були фаворитами в домашній кулінарії. Смачно та досить просто, хоча й іноді трапляються форс-мажори. Певні знання треба, але нічого складного. Поділимось секретами смачних та соковитих котлет, передають Патріоти України.
Насамперед треба починати з підготовки фаршу. Для економії часу господині часто беруть магазинний фарш, але ж це не найкращий вибір. Ви не можете бути впевнені, що саме в нього поклали. Можливо, він переважно з жиру чи інших обрізків. Саме тому котлети при смаженні зменшуються мінімум на 30%. А воно вам треба? Зробіть самостійно фарш з м’яса. Котлети збережуть масу, а її втрата становитиме не більше 5-10%. Найсмачніші котлети, коли вони мають 60% яловичини та 40% свинини.
Процес смаження також має особливості. Котлети треба викладати тільки на добре розігріту сковороду з олією. На одній стороні смажать 1-2 хвилини. Повинна схопитися скоринка. Потім перегорніть котлети та смажте ще 2-3 хвилини. Вогонь повинен бути помірним. Котлети доводять до готовності під закритою кришкою на повільному вогні.
Котлети не тримають довго на вогні, бо це смажена страва, а не тушкована. Якщо ви готуєте щось на кшталт фрикадельок чи тюфтелей, то треба 30-40 хвилин, а для котлет короткострокове смаження.
За цим рецептом можна приготувати відмінне тісто і для пирогів, і для пиріжків, і для біляшів, і для іншої несолодкої випічки. Секрет в одному інгредієнті – у тісто потрібно додати картоплю, передають Патріоти України. Усього для приготування знадоблят...
Поряд із томатною пастою сметана є однією з найпопулярніших основ для підливи. Кисломолочний продукт відрізняється ніжністю та чудовим смаком. Саме тому з нього виходить дуже апетитний соус. Проте страва буде зіпсована, якщо сметана згорнулася під час ...