
Котлети завжди були фаворитами в домашній кулінарії. Смачно та досить просто, хоча й іноді трапляються форс-мажори. Певні знання треба, але нічого складного. Поділимось секретами смачних та соковитих котлет, передають Патріоти України.
Насамперед треба починати з підготовки фаршу. Для економії часу господині часто беруть магазинний фарш, але ж це не найкращий вибір. Ви не можете бути впевнені, що саме в нього поклали. Можливо, він переважно з жиру чи інших обрізків. Саме тому котлети при смаженні зменшуються мінімум на 30%. А воно вам треба? Зробіть самостійно фарш з м’яса. Котлети збережуть масу, а її втрата становитиме не більше 5-10%. Найсмачніші котлети, коли вони мають 60% яловичини та 40% свинини.
Процес смаження також має особливості. Котлети треба викладати тільки на добре розігріту сковороду з олією. На одній стороні смажать 1-2 хвилини. Повинна схопитися скоринка. Потім перегорніть котлети та смажте ще 2-3 хвилини. Вогонь повинен бути помірним. Котлети доводять до готовності під закритою кришкою на повільному вогні.
Котлети не тримають довго на вогні, бо це смажена страва, а не тушкована. Якщо ви готуєте щось на кшталт фрикадельок чи тюфтелей, то треба 30-40 хвилин, а для котлет короткострокове смаження.
Смажена риба -смачна і швидка страва, але саме через запах її часто готують рідше, ніж хотілося б. Аромат легко в’їдається у штори, меблі й одяг, навіть якщо відчинити вікно. Виявляється, цієї проблеми можна уникнути без складних прийомів і дорогих за...
Чи траплялося вам купити сало не таке смачне, як хотілося б? Не варто засмучуватися. Мало того, що є способи тверде сало зробити делікатесним, так його можна легко перетворити на гастрономічний шедевр, передають Патріоти України. Рецепт кулінарки Елли ...