ТОП-5 секретів, які дозволять приготувати пишні оладки

Приготувати оладки нескладно. А ось зробити цю страву максимально смачною вже не так просто. Далеко не у всіх кулінарів-аматорів оладки виходять пишними, м’якими та апетитними. Вся справа в дрібних помилках, які допускаються при приготуванні тіста та при обсмажуванні страви на сковороді. Щоб оладки вийшли ідеальними, потрібно дотримуватися 5 простих рекомендацій, передають Патріоти України.

Правильний вибір та підготовка борошна

Для оладок підійде далеко не будь-яка пшенична мука. Потрібно зупинити вибір на продукті найвищого гатунку. Крім того, борошно бажано просіяти. І неодноразово.

Якщо додати в тісто для оладок просіяний продукт, то готове блюдо вийде пишним.

Не використовувати холодні інгредієнти

Не поспішайте змішувати з борошном продукти, які витягли з холодильника.

Яйця та кефір повинні хоча б трохи зігрітися. Якщо вони так і залишаться холодними, то погано взаємодіятимуть із харчовою содою. Це означає, що оладки вийдуть плоскими і гумовими.

Консистенція тіста

Якщо в готовому тісті залишаються грудочки, то починати обсмажування страви поки що рано. Потрібно добитися того, щоб в основі для оладок не залишалося жодних борошняних «кульок».

Крім того, тісто не повинно бути надто рідким. Воно має не стікати, а звалюватися з ложки. В іншому випадку страва не вийде цілісною та повітряною.

Дати тісту «відпочити»

Як тільки основа для оладок готова, їй треба дати спокій хоча б на чверть години.

Якщо ви відразу ж почнете виливати тісто на сковороду, то на появу у оладок пишності можна навіть не розраховувати.

Не використовувати холодну сковороду

Не варто виливати тісто на сковороду, яку ви заздалегідь не розігрівали.

Причому треба слідувати такому порядку дій: спочатку дочекайтеся, поки посуд стане теплим, потім налийте масло. І лише після того, як в’язкий компонент досить розігрівся, можете додавати тісто.

Кавоманам на замітку! Як зробити смак кави гармонійнішим

четвер, 30 січень 2025, 9:12

Кава, за своєю природою, досить гіркий напій. Однак іноді ця нотка виявляється настільки домінуючою, що навіть найзапекліші кавомани не можуть пити її не скривившись, передають Патріоти України. Якщо кава надмірно гірчить, слід звернути увагу на етикет...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають крохмаль у котлетний фарш

четвер, 30 січень 2025, 8:12

Напевно, багато хто і не чув про те, що в котлетний фарш потрібно додавати крохмаль. Здавалося б, цей інгредієнт там абсолютно зайвий. Але це не так. Багато господинь вже давно використовують його для приготування м’ясних биточків. А навіщо в котлетном...