ТОП-5 секретів, які дозволять приготувати пишні оладки

Приготувати оладки нескладно. А ось зробити цю страву максимально смачною вже не так просто. Далеко не у всіх кулінарів-аматорів оладки виходять пишними, м’якими та апетитними. Вся справа в дрібних помилках, які допускаються при приготуванні тіста та при обсмажуванні страви на сковороді. Щоб оладки вийшли ідеальними, потрібно дотримуватися 5 простих рекомендацій, передають Патріоти України.

Правильний вибір та підготовка борошна

Для оладок підійде далеко не будь-яка пшенична мука. Потрібно зупинити вибір на продукті найвищого гатунку. Крім того, борошно бажано просіяти. І неодноразово.

Якщо додати в тісто для оладок просіяний продукт, то готове блюдо вийде пишним.

Не використовувати холодні інгредієнти

Не поспішайте змішувати з борошном продукти, які витягли з холодильника.

Яйця та кефір повинні хоча б трохи зігрітися. Якщо вони так і залишаться холодними, то погано взаємодіятимуть із харчовою содою. Це означає, що оладки вийдуть плоскими і гумовими.

Консистенція тіста

Якщо в готовому тісті залишаються грудочки, то починати обсмажування страви поки що рано. Потрібно добитися того, щоб в основі для оладок не залишалося жодних борошняних «кульок».

Крім того, тісто не повинно бути надто рідким. Воно має не стікати, а звалюватися з ложки. В іншому випадку страва не вийде цілісною та повітряною.

Дати тісту «відпочити»

Як тільки основа для оладок готова, їй треба дати спокій хоча б на чверть години.

Якщо ви відразу ж почнете виливати тісто на сковороду, то на появу у оладок пишності можна навіть не розраховувати.

Не використовувати холодну сковороду

Не варто виливати тісто на сковороду, яку ви заздалегідь не розігрівали.

Причому треба слідувати такому порядку дій: спочатку дочекайтеся, поки посуд стане теплим, потім налийте масло. І лише після того, як в’язкий компонент досить розігрівся, можете додавати тісто.

Все просто! Як посмажити рибу, щоб не було запаху

неділя, 21 грудень 2025, 6:42

Смажена риба -смачна і швидка страва, але саме через запах її часто готують рідше, ніж хотілося б. Аромат легко в’їдається у штори, меблі й одяг, навіть якщо відчинити вікно. Виявляється, цієї проблеми можна уникнути без складних прийомів і дорогих за...

Такого ви ще не куштували! Намазка-асорті із сала - усі будуть у захваті

неділя, 21 грудень 2025, 5:40

Чи траплялося вам купити сало не таке смачне, як хотілося б? Не варто засмучуватися. Мало того, що є способи тверде сало зробити делікатесним, так його можна легко перетворити на гастрономічний шедевр, передають Патріоти України. Рецепт кулінарки Елли ...