Часто намагаючись приготувати плов, можна легко перетворити його на рисову кашу, але якщо постаратися, то все вийде.передають Патріоти України.
Розкажемо, які 5 секретів можуть перетворити кашу на справжній плов.
Це має бути соковите м’ясо, тому що рис повинен вбирати його сік, насичуватися ароматом, від чого в цілому залежить смак плову. Крім баранини можна використовувати яловичину, на худий кінець пригодиться навіть свинина. Краще вибирати реберця, лопатку, грудинку або задню частину, а з м’яса птиці – гомілки або стегенця.
Вибирайте сорти із низьким рівнем крохмалю. Пропарений рис для цієї страви зовсім не годиться. Щоб плов вийшов розсипчастим, крупу необхідно промити, доки вода не стане прозорою. Щоб рис приготувався швидше, його потрібно замочити у підсоленій воді на 1,5-2 години.
Інгредієнти додають поступово. Першими готують м’ясо та цибулю – у великій кількості рослинної олії чи жиру. Після утворення рум’яної скоринки до них додають моркву. Потім сіль, спеції, а в останню чергу – рис та гарячу воду. Подрібнену зелень додають у плов за 5-10 хвилин до подачі до столу.
Як відомо, рис заливають водою, але щоб не розбавити справжній смак, об’єм жиру не повинен бути меншим ніж 1/3 від об’єму води. М’яса у плові має бути трохи більше, ніж крупи.
Крім часнику, солі та перцю в плов прийнято додавати зіру, барбарис та гострий стручковий перець. А ось захоплюватися ароматичними приправами не варто.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...