ТОП-5 секретів приготування найкращої у світі смаженої картоплі

Смачно приготувати смажену картоплю виходить далеко не у кожного кулінара, хоча ця страва вважається однією з найпростіших. Причини фіаско різні: картопля підгоряє, або виходить напівсира, або перетворюється на “кашу”. Є прості правила, завдяки яким можна приготувати по-справжньому смачну та апетитну смажену картоплю, передають Патріоти України.

5 правил приготування смаженої картоплі

  1. Зазвичай картоплю нарізають будь-якими трьома способами – кружками, півколами, брусочками. Незалежно від того, як буде нарізана картопля, всі шматочки обов’язково повинні бути приблизно однакового розміру.
  2. Нарізану картоплю промивають під дуже холодною водою. Це, за словами кухарів, позбавить зайвого крохмалю.
  3. Далі картоплю слід просушити. Найлегше це зробити за допомогою паперових серветок.
  4. Картоплю викладають тільки на розпечену олію. До неї також додають шматочок вершкового масла. Так картопля виходить смачнішою і олія не бризкає зі сковороди на плиту.
  5. У процесі смаження картоплю перемішують два рази, максимум тричі. Солять блюдо за 1-2 хвилини до завершення приготування.

Не дайте себе обдурити! Консерви, які можуть вас вбити - як їх розпізнати до покупки

субота, 11 жовтень 2025, 19:05

Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...

Ваш улюблений чай - отрута! У пакетиках знайшли мікропластик, що потрапляє у кров

субота, 11 жовтень 2025, 18:15

Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...