Правильно заквашена капуста збереже корисні властивості та відмінний смак до весни. Є чимало причин, чому варто заквасити капусту на зиму, передають Патріоти України.
По-перше, страва є джерелом поживних речовин: клітковина, вітаміни B і C, мінерали (калій, кальцій, цинк, селен, залізо, йод, фосфор, натрій).
По-друге, квашена капуста покращує травлення, позитивно впливає на здоров’я судин, знижує рівень цукру та зміцнює імунітет.
Щоб страва була такою ж корисною навіть після декількох місяців зберігання, потрібно врахувати кілька нюансів її приготування.
Для заквашування капусті вистачає 3-4 дні при температурі +22 … +24 °C. А потім її слід прибрати в прохолодне місце, інакше продукт буде зіпсований безповоротно.
Головна причина, чому квашена капуста гірчить, криється в газах, що утворюються у процесі приготування. Щоб вирішити проблему, капусту потрібно щодня протикати до самого дна шпажкою чи паличкою для суші.
Капусту не вдасться заквасити без гніту адже вона повинна бути покрита розсолом повністю для отримання потрібного результату.
Смак може змінитися на гірший бік, якщо не досипали солі. На кожний кілограм капусти рекомендують використовувати 30 г солі.
Поширена помилка. Йодована сіль не годиться для приготування квашеної капусти, хоча деякі господині сподіваються, що так страва буде кориснішою.
Особливість пізніх сортів капусти в тому, що цукри в них накопичуються довше. Потрібний об’єм з’являється у них приблизно до кінця грудня, тому тільки з цього моменту пізню капусту можна квасити.
За цим рецептом можна приготувати відкритий пиріг на сковороді. Рецепт стане в нагоді на той випадок, коли дуже хочеться чимось ситним перекусити, а в холодильнику є тільки найпростіші продукти і часу на приготування не так багато, передають Патріоти У...
Їсти апельсини щодня може мати кілька корисних ефектів для здоров'я, але важливо дотримуватись поміркованості. Ось деякі переваги та можливі наслідки, передають Патріоти України. Таким чином, їсти апельсини щодня може бути корисно, якщо вживати їх у по...