ТОП-6 помилок, яких припускається кожна друга господиня при заквашуванні капусти

Для заквашування капусті вистачає 3-4 дні при температурі +22 … +24 °C. А потім її слід прибрати в прохолодне місце, інакше продукт буде зіпсований безповоротно, передають Патріоти України.

Гази

Головна причина, чому квашена капуста гірчить, криється в газах, що утворюються у процесі приготування. Щоб вирішити проблему, капусту потрібно щодня протикати до самого дна шпажкою чи паличкою для суші.

Гніт

Капусту не вдасться заквасити без гніту адже вона повинна бути покрита розсолом повністю для отримання потрібного результату.

Сіль

Смак може змінитися на гірший бік, якщо не досипали солі. На кожний кілограм капусти рекомендують використовувати 30 г солі.

Йодована сіль

Поширена помилка. Йодована сіль не годиться для приготування квашеної капусти, хоча деякі господині сподіваються, що так страва буде кориснішою.

Пізня капуста

Особливість пізніх сортів капусти в тому, що цукри в них накопичуються довше. Потрібний об’єм з’являється у них приблизно до кінця грудня, тому тільки з цього моменту пізню капусту можна квасити.

Джерело: ПростоВей

Ефект здивує! ТОП-7 причин пити м’ятний чай щодня

четвер, 4 вересень 2025, 9:15

Корисні властивості чаїв, насамперед зеленого, підтверджувалися різноманітними медичними дослідженнями. Зокрема, з'ясовувалося, що деякі види чаїв впливають на зменшення жиру в районі живота, передають Патріоти України. А видання prevention.com пише пр...

Не пропустять "дзвіночки"! Як ваше тіло повідомляє про надлишок вуглеводів

четвер, 4 вересень 2025, 8:45

Наш щоденний раціон часто переповнений продуктами, які містять вуглеводи, – від хліба та макаронів до солодощів і снеків. Попри те, що вони є основним джерелом енергії для організму, надмірне їх споживання може мати неприємні наслідки для здоров’я, пер...