З настанням холодів настає час ферментованих продуктів, зокрема маринованих огірків, які є популярною закускою для багатьох страв. Вони ідеально поєднуються з основними стравами, бутербродами, покращуючи смак страв, передають Патріоти України.
Хоча мариновані огірки виглядають як низькокалорійна їжа, процес їх приготування, що включає наявність оцту та солі, може впливати на їх поживну цінність. Що варто знати про консервовані огірки та який вплив вони надають організму, розповіли в Eat This, Not That.
Задовольняють щоденну норму в овочах
Мариновані огірки можуть допомогти збільшити споживання овочів, оскільки вони є важливим джерелом клітковини. Їх вживання може підтримати потреби в овочах, що допомагає знизити ризики серцево-судинних захворювань, діабету та раку. Однак через високий вміст натрію мариновані огірки не повинні бути основним джерелом овочів, а зайняти нішу закусок.
Підтримують здоров’я кишечника
Ферментовані солоні огірки містять пробіотики, які підтримують здоров'я кишечника, що балансують мікробіом. Пробіотики допомагають боротися з "поганими" бактеріями та сприяють здоров'ю травної системи. Дослідження також показують, що вони можуть допомогти в контролі ваги та покращити імунну систему.
Допомагають худнути
Ця низькокалорійна закуска містить близько 12 калорій на порцію, що робить їх відмінним вибором для тих, хто контролює калорії. Вони можуть бути корисними для схуднення або зниження калорійності раціону. Однак, якщо ви стежите за споживанням натрію чи потребуєте більшої кількості білка, краще вибрати інший варіант.
Сприяють здоров’ю кісток і згортанню крові
Солоні огірки містять вітаміни та мінерали, що корисні для організму, зокрема вітаміну К, який важливий для здоров’я кісток і згортання крові. Одна порція огірків забезпечує близько 16,8 мкг цього вітаміну, але для досягнення добової норми (90-120 мкг) його потрібно більше.
Підтримують імунітет
Солоні огірки можуть бути джерелом корисних поживних речовин, таких як вітамін С, калій, кальцій і магній. Вітамін С підтримує імунітет, а калій допомагає регулювати баланс рідини та тиск. Хоча кількість вітамінів і мінералів у них незначна, вони можуть збагатити ваш раціон.
Містять антиоксиданти, які покращують здоров’я очей
Солоні огірки містять лютеїн і зеаксантин, рослинні пігменти, які працюють як антиоксиданти в організмі. Ці сполуки захищають очі, знижуючи окислювальний стрес і допомагаючи боротися зі шкідливими вільними радикалами. Крім того, вони можуть діяти як природний захист від синього світла.
Високий вміст солі провокує артеріальний тиск
Солоні огірки часто містять високий рівень натрію, що може спричинити підвищення артеріального тиску, особливо якщо вживати їх занадто часто. Рекомендована добова норма натрію — близько 2300 міліграмів, але для людей з проблемами серця краще обмежити споживання до 1000–1500 міліграмів. Оскільки одна порція солоних огірків може містити понад 800 міліграмів, їх не слід вживати у великій кількості.
Буває, що тільки перший млинець береться грудкою, а іноді — кожен наступний. Ніби все правильно зроблено, а вони не печуться та прилипають. Потрібно знайти причини та виправити помилки. Кулінарні поради читайте далі в статті, передають Патріоти України...
З настанням холодів настає час ферментованих продуктів, зокрема маринованих огірків, які є популярною закускою для багатьох страв. Вони ідеально поєднуються з основними стравами, бутербродами, покращуючи смак страв, передають Патріоти України. Хоча мар...