Мігрень - це неврологічний розлад, який значно ускладнює повсякденне життя мільярдів людей по всьому світі. Крім того, мігрень часто вимагає складного лікування та має певні побічні ефекти, що виражені у формі закрепу, нудоти та навіть випадіння волосся, передають Патріоти України.
Дослідження показують, що зміни в харчуванні, зокрема збільшення споживання жирних кислот омега-3 та обмеження омега-6, можуть допомогти знизити частоту та інтенсивність нападів мігрені. Які продукти слід частіше їсти у своєму раціону, щоб запобігти мігрені, розповіли в Eat This, Not That.
Жирна риба
Жирна риба, така як сардини, анчоуси, скумбрія, лосось, білий тунець та форель, є важливим джерелом омега-3 жирних кислот. Щоб забезпечити достатнє споживання омега-3, рекомендується споживати принаймні 2-3 порції риби на тиждень.
Насіння чіа
Це насіння є рослинним джерелом омега-3, яке отримують з альфа-ліноленової кислоти (ALA), яку організм перетворює на ейкозапентаєнову кислоту (EPA) та докозагексаєнову кислоту (DHA). Крім того, чіа містить багато клітковини та білка. Додати це насіння можна до пластівців, салатів, смузі або зробити з нього пудинг.
Насіння льону
Насіння льону — це відмінне рослинне джерело омега-3 для тих, хто не споживає рибу. Вони містять ALA, яку можна перетворити на корисні EPA і DHA. Для найкращого збереження їх корисних жирів, варто подрібнювати насіння перед вживанням або купувати попередньо подрібнені. Вони мають приємний горіховий смак і багаті на білок і клітковину, що робить їх корисним додатком до багатьох страв, включаючи кекси, салати, смузі та йогурт.
Волоські горіхи
Волоські горіхи містять велику кількість жирних кислот омега-3, а також значну кількість білка, клітковини та магнію, який відомий як засіб для зменшення мігреней. Такі горіхи чудово підходять як добавка до салатів та десертів.
БАДи
Якщо ви не їсте рибу та потребуєте в омега-3, розгляньте прийом добавки з риб'ячого жиру. Багато організацій охорони здоров'я рекомендують приймати 1000 мг риб'ячого жиру на день для тих, хто не споживає рибу регулярно. Тож, обирайте БАДи серед брендів з 5-зірковим рейтингом за програмою Міжнародних стандартів риб'ячого жиру (IFOS).
Риба дуже часто з’являється на наших столах завдяки своєму чудовому смаку та корисним властивостям. На жаль, при її приготуванні часом можна припуститися помилок. Дуже великою помилкою є надто раннє засолювання, в результаті якого риба стає сухою, як ч...
Останнім часом на нашій кухні стали популярні різноманітні страви з екзотичних фруктів та овочів. Бананом полюбляють ласувати і дорослі й дітки, передають Патріоти України. Тож і з’явилось багато нових рецептів солодких страв де складовою є банан. Проп...