Мігрень - це неврологічний розлад, який значно ускладнює повсякденне життя мільярдів людей по всьому світі. Крім того, мігрень часто вимагає складного лікування та має певні побічні ефекти, що виражені у формі закрепу, нудоти та навіть випадіння волосся, передають Патріоти України.
Дослідження показують, що зміни в харчуванні, зокрема збільшення споживання жирних кислот омега-3 та обмеження омега-6, можуть допомогти знизити частоту та інтенсивність нападів мігрені. Які продукти слід частіше їсти у своєму раціону, щоб запобігти мігрені, розповіли в Eat This, Not That.
Жирна риба
Жирна риба, така як сардини, анчоуси, скумбрія, лосось, білий тунець та форель, є важливим джерелом омега-3 жирних кислот. Щоб забезпечити достатнє споживання омега-3, рекомендується споживати принаймні 2-3 порції риби на тиждень.
Насіння чіа
Це насіння є рослинним джерелом омега-3, яке отримують з альфа-ліноленової кислоти (ALA), яку організм перетворює на ейкозапентаєнову кислоту (EPA) та докозагексаєнову кислоту (DHA). Крім того, чіа містить багато клітковини та білка. Додати це насіння можна до пластівців, салатів, смузі або зробити з нього пудинг.
Насіння льону
Насіння льону — це відмінне рослинне джерело омега-3 для тих, хто не споживає рибу. Вони містять ALA, яку можна перетворити на корисні EPA і DHA. Для найкращого збереження їх корисних жирів, варто подрібнювати насіння перед вживанням або купувати попередньо подрібнені. Вони мають приємний горіховий смак і багаті на білок і клітковину, що робить їх корисним додатком до багатьох страв, включаючи кекси, салати, смузі та йогурт.
Волоські горіхи
Волоські горіхи містять велику кількість жирних кислот омега-3, а також значну кількість білка, клітковини та магнію, який відомий як засіб для зменшення мігреней. Такі горіхи чудово підходять як добавка до салатів та десертів.
БАДи
Якщо ви не їсте рибу та потребуєте в омега-3, розгляньте прийом добавки з риб'ячого жиру. Багато організацій охорони здоров'я рекомендують приймати 1000 мг риб'ячого жиру на день для тих, хто не споживає рибу регулярно. Тож, обирайте БАДи серед брендів з 5-зірковим рейтингом за програмою Міжнародних стандартів риб'ячого жиру (IFOS).
У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...
Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...