Якщо хлібобулочний виріб лежить у хлібниці занадто довго, він може зачерствіти. Багато вибагливих гурманів воліють позбавлятися таких продуктів. Але все ж таки викидати затверділий хліб не варто. По-перше, його можна “пустити” на сухарі. По-друге, продукт цілком реально знову зробити м’яким. Існує спосіб, завдяки якому свіжим може стати навіть хліб, який нещодавно був твердим, як камінь,м передають Патріоти України.
Зачерствілий хлібобулочний виріб потрібно відправити в духовку на кілька хвилин. Досвідчені кулінари знають, що хліб, що знаходиться в духовці, може лише ще більше затвердіти. Це правда. Проте справа не так у високих температурах, як у дефіциті вологи.
Тому необхідно забезпечити духовці вологість. Для цього достатньо обдати простою водою деко, на якому розігріватиметься хліб.
Продукт буде вбирати рідину, що випаровується, і розм’якшуватися. Через п’ять хвилин замість черствого хліба кулінар отримає м’який хлібобулочний виріб: здаватиметься, що продукт нещодавно випечений.
Втім, з деком можна навіть не возитися, якщо заздалегідь вжити заходів, що запобігають очерснення продукту.
Щоб хліб не став твердим, на місце його зберігання потрібно покласти яблуко. Бажано, щоб на фрукті був великий зріз. Таким чином, якщо у хлібниці перебуватиме половинка яблучного плоду, то хліб збереже свіжість надовго.
Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...
Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України. Птахам дають комбіко...