Все просто! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасно. Ось як варити бульйон, передають Патріоти України.

Готовий бульйон

Причиною неприємного запаху може стати кров, що залишилася у м’ясі. Тому при варінні і знімають сіру піну.

  1. Якщо бульйон вже готовий, то найкраще проварити його з морквою, цибулею та часником;
  2. Відмінно маскує запах запашний перець та куркума, паприка;
  3. Зі свіжої зелені підійде кінза, петрушка, базилік або кріп, а якщо варити вже не можна, то додайте трохи баранячого жиру.

Готуємось до приготування

Замість спроб приховати неприємний запах, спробуйте нормально підготувати м’ясо до варіння:

  • На кілька годин вимочіть його у холодній воді у холодильнику. Потім необхідно злити воду, наріжте м’ясо на шматки і починайте варити
  • Можна злити перший відвар після того, як закипить вода, а потім вже варять новий нормальний бульйон. Вважається, що так можна очистити м’ясо від залишків лікарських засобів, які могли опинитися в ньому ще за життя тварини;
  • Ще один спосіб уникнути появи неприємного аромату – це покласти м’ясо в миску з сіллю на 10-15 хвилин. Вважається, що цей спосіб допомагає краще, ніж вимочування.

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.

Найкращий чай для печінки - пийте до трьох чашок на день

четвер, 25 грудень 2025, 18:13

Якщо ви відчуваєте тяжкість після їжі, проблеми з травленням або уповільнений метаболізм, варто звернути увагу на печінку - орган, що відповідає за очищення організму, перетравлення жирів і підтримку енергії. Один із найпростіших способів підтримати її...