Все просто! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасно. Ось як варити бульйон, передають Патріоти України.

Готовий бульйон

Причиною неприємного запаху може стати кров, що залишилася у м’ясі. Тому при варінні і знімають сіру піну.

  1. Якщо бульйон вже готовий, то найкраще проварити його з морквою, цибулею та часником;
  2. Відмінно маскує запах запашний перець та куркума, паприка;
  3. Зі свіжої зелені підійде кінза, петрушка, базилік або кріп, а якщо варити вже не можна, то додайте трохи баранячого жиру.

Готуємось до приготування

Замість спроб приховати неприємний запах, спробуйте нормально підготувати м’ясо до варіння:

  • На кілька годин вимочіть його у холодній воді у холодильнику. Потім необхідно злити воду, наріжте м’ясо на шматки і починайте варити
  • Можна злити перший відвар після того, як закипить вода, а потім вже варять новий нормальний бульйон. Вважається, що так можна очистити м’ясо від залишків лікарських засобів, які могли опинитися в ньому ще за життя тварини;
  • Ще один спосіб уникнути появи неприємного аромату – це покласти м’ясо в миску з сіллю на 10-15 хвилин. Вважається, що цей спосіб допомагає краще, ніж вимочування.

Не відірватися! Як смачно приготувати курячі крильця

субота, 21 червень 2025, 17:12

Існує багато способів приготування курячих крилець. Багато що залежить від маринаду, варіантів якого теж є немало. Цей — найкрутіший. Крильця довго смажаться на низькій температурі, ніби томляться в духовці. І завдяки цьому м’ясо легко відділяється від...

А ви це знали? Зберігання зелені в банці - простий спосіб продовжити свіжість до 10 днів

субота, 21 червень 2025, 13:05

У літній сезон зелень на кухні — обов’язковий гість. Але кріп, петрушка чи базилік часто в’януть уже за пару днів у холодильнику. Кулінари та господині поділилися перевіреним способом, як зберігати зелень свіжою до 10 днів — і для цього потрібна лише з...