Встигнете приготувати, поки заварюється чай: Рецепт смачної намазки із плавленими сирками та горіхами

Навіть якщо в холодильнику немає баночки з омріяним продуктом, ви цілком можете його приготувати буквально за кілька хвилин. Це для м'ясного та печінкового паштету потрібно багато часу, а горіховий ви встигнете зробити, поки заварюється чай – справжній листовий чай у заварювальному чайнику, а не пакетики із сухою субстанцією, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 300 г очищених волоських горіхів
  • 200 г плавленого сиру
  • 100 г вершкового масла
  • 5 зубків часнику
  • 3 столові ложки майонезу
  • 1 чайна ложка солі
  • суміш мелених перців

Приготування

Плавлений сир нарізати довільними шматочками, додати вершкове масло кімнатної температури, ядра волоських горіхів, очищений часник, сіль, суміш мелених перців і двічі провернути через м'ясорубку з дрібними ґратами або пюрувати блендером до досягнення однорідності та пастоподібного стану.

Готовий паштет за необхідності досолити, приправити свіжомеленим перцем і ретельно вимішати.

На замітку

Горіховий паштет гарний як намазка на тости або скибочки свіжоспеченого хліба. В окремих випадках подавайте його в тарталетках або на крекерах.

Волоські горіхи можете замінити арахісом, кеш'ю або мигдалем, майонез – сметаною, а плавлений сир – будь-яким твердим сиром. Водночас врахуйте, якщо ви використовуєте розсільний сир або бринзу, сіль одразу не додавайте, а лише доведіть до бажаного смаку готовий паштет.

Додаткові нотки аромату горіхового паштету додадуть будь-які приправи, які підбирайте відповідно до свого смаку та уподобань.

Джерело: ТСН.ua

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...