Ви впораєтеся за хвилини: ТОП-3 дієві лайфхаки, як швидко розморозити м’ясо

Важко уявити своє меню без м’ясних продуктів. Ми любимо запечену курочку, ароматні гомілки та хрусткі крильця. А ще готуємо м’ясні салати, супи, найсмачніші борщі з м’ясом - всього і не перелічиш, передають Патріоти України.

Трапляються ситуації, коли з тієї чи іншої причини немає часу розморозити м’ясо. Тоді вам на допомогу прийдуть хитрощі від УНІАН.

Як швидко розморозити м’ясо в мікрохвильовій печі

Досвідчені кулінари стверджують, що це найшвидший метод розморожування м’яса. Вам потрібно просто викласти шматок тушки у глибоку місткість та включити режим розморожування. Можна вибрати щадний режим готування і поставити таймер на 10 хвилин. Через вказаний час ви отримаєте м’який шматочок свинини, яловичини чи курки.

Як швидко розморозити м’ясо без мікрохвильової печі

Якщо ви з якихось причин не хочете користуватися НВЧ-пічкою, то вам допоможе звичайний оцет. Вам необхідно дістати м’ясо з упаковки або пакету, викласти його в миску, полити оцтом рясно і залишити на 10-20 хвилин.

За допомогою цього лайфхака ви розморозите м’ясо навіть швидше, ніж за допомогою мікрохвильової печі. Однак після такого вимочування вам доведеться ретельно вимити тушку, щоб позбутися запаху та присмаку оцту.

Як швидко розморозити м’ясо за допомогою солі

Також ви можете розморозити м’ясо за допомогою звичайної кухонної солі. Розчиніть одну столову ложку продукту в мисці з холодною водою і в цей розчин занурте сире м’ясо на п’ять хвилин. Після цього часу ви можете діставати продукт і починати приготування.

Не дайте себе обдурити! Як обрати натуральний сир

середа, 5 листопад 2025, 7:45

Сир вважається одним із найпопулярніших продуктів у щоденному раціоні, однак не кожен із них справді натуральний. У гонитві за низькою ціною або тривалим терміном зберігання виробники часто додають замінники, що роблять продукт штучним за складом і сма...

Ви теж п’єте молоко? Дізнайтеся, кому воно шкодить

середа, 5 листопад 2025, 6:15

Молоко - джерело кальцію та білка, але підходить не всім. Через індивідуальні особливості травлення та стан здоров’я деякі категорії людей повинні обмежити або уникати його вживання, передають Патріоти України.