"Лазанья — страва, яка неодмінно асоціюється зі святом. Версій її походження безліч — від давньогрецької до давньоримської з відтінками арабського завоювання. Однак кожен житель Італії напевно вам скаже, що лазанья з'явилася в регіоні Емілія-Романья, а найсоковитішу й найароматнішу, звичайно ж, готувала мама на Різдво", - пише шеф-кухар Стефано Антоніоллі у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:
"Коли я був дитиною, різдвяного вечора за столом збиралася вся наша дружна сім'я. Було шумно, весело, а головне — дуже смачно. Я з трепетом чекав на лазанью й обов'язково тягнувся за добавкою. Зимові свята — чудовий привід повернутися до витоків, до старовинних сімейних рецептів, й обов'язково ділитися ними. Цього разу я з радістю відкрию вам секрет приготування лазаньї ала болоньєзе, яка неймовірно популярна в моєму рідному регіоні Венето, що на півночі Італії.
Усі інгредієнти перемішати. Вимісити тісто та залишити його в холодильнику на годину. Потім тонко розкачати й нарізати великими пластинами. Варити в окропі 3 хвилини, а потім покласти на кухонний рушник, аби позбутися зайвої вологи.
У сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно й обсмажити до золотистого кольору. Потім поступово влити молоко й уварити до консистенції густої сметани на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб соус вийшов без грудочок і мав кремову консистенцію. Наприкінці додайте спеції та доведіть до смаку.
Цибулю, моркву та селеру пропустити через м'ясорубку й обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору з розмарином. Потім додати м'ясо, також пропущене через м'ясорубку, й обсмажити. Додати вино та почекати, щоб воно випарувалося. Потім влити молоко, змішане з томатною пастою. Після цього додати вершкове масло і тушкувати близько 2 годин. Довести до смаку за допомогою солі та спецій.
Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...
Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...