"Лазанья — страва, яка неодмінно асоціюється зі святом. Версій її походження безліч — від давньогрецької до давньоримської з відтінками арабського завоювання. Однак кожен житель Італії напевно вам скаже, що лазанья з'явилася в регіоні Емілія-Романья, а найсоковитішу й найароматнішу, звичайно ж, готувала мама на Різдво", - пише шеф-кухар Стефано Антоніоллі у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:
"Коли я був дитиною, різдвяного вечора за столом збиралася вся наша дружна сім'я. Було шумно, весело, а головне — дуже смачно. Я з трепетом чекав на лазанью й обов'язково тягнувся за добавкою. Зимові свята — чудовий привід повернутися до витоків, до старовинних сімейних рецептів, й обов'язково ділитися ними. Цього разу я з радістю відкрию вам секрет приготування лазаньї ала болоньєзе, яка неймовірно популярна в моєму рідному регіоні Венето, що на півночі Італії.
Усі інгредієнти перемішати. Вимісити тісто та залишити його в холодильнику на годину. Потім тонко розкачати й нарізати великими пластинами. Варити в окропі 3 хвилини, а потім покласти на кухонний рушник, аби позбутися зайвої вологи.
У сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно й обсмажити до золотистого кольору. Потім поступово влити молоко й уварити до консистенції густої сметани на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб соус вийшов без грудочок і мав кремову консистенцію. Наприкінці додайте спеції та доведіть до смаку.
Цибулю, моркву та селеру пропустити через м'ясорубку й обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору з розмарином. Потім додати м'ясо, також пропущене через м'ясорубку, й обсмажити. Додати вино та почекати, щоб воно випарувалося. Потім влити молоко, змішане з томатною пастою. Після цього додати вершкове масло і тушкувати близько 2 годин. Довести до смаку за допомогою солі та спецій.
Чи замислювалися ви, які риси характеру ви проявляєте у стосунках? Цей психологічний тест допоможе розкрити, як саме ви поводитесь у романтичних зв’язках. Все, що потрібно — обрати одну з п’яти тварин. Результати можуть вас здивувати! Ваша любов — це в...
Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...