Заготовте помідори саме так, і взимку можна буде обійтися без покупних - смачна закрутка без оцту і цукру

Ці томати прекрасно зберігаються при кімнатній температурі, а готувати з ними - одне задоволення: ви просто відкриваєте баночку, і хоч в соус, хоч в борщ або суп, хоч в жарке, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Томати в соку шматочками вже очищені від шкірки, і хоч потрібно з цим повозитися на етапі підготовки, потім ви скажете собі "дякую" за таку зручну заготовку. Замість цукру в цьому рецепті використовується фруктовий сік, а консистенція максимально зручна для приготування різних страв.

Інгредієнти

(вихід готового продукту 3 л)

  • 3 кг помідорів (на шматочки)
  • 1,5 кг помідорів (на сік)
  • 500 г фруктів (беріть залежно від того, що є: яблука, сливи, персики або їх суміш)
  • 45 г солі (3 ст. л.)

Приготування

1. Підготуйте сік. Грубо наріжте помідори, гарненько їх вимивши. Очистьте і грубо наріжте фрукти. Тепер потрібно витягти сік з томатів і фруктів, найпростіше робити це за допомогою соковидавлювача. Якщо його у вас немає, подрібніть плоди за допомогою блендера і протріть через сито, щоб позбутися від залишків шкірки і насіння.

2. Тепер займемося помідорами на шматочки. Зробіть хрестоподібний надріз на кожному помідорі і залийте їх окропом. Залиште на 30-40 секунд, а потім вийміть з води. Зніміть шкірку з томатів, та наріжте помідори, видаляючи щільну частину там, де була прикріплена плодоніжка. Шматочки не дуже великі, але і не дуже маленькі.

3. Нарізані помідори відправляйте на сито, щоб позбавити від зайвого соку. Можна акуратно перемішати шматочки, щоб сік відійшов краще — так заготовка вийде гущі без тривалого уварювання.

4. Покладіть шматочки у велику каструлю. Для описаних в списку інгредієнтів потрібна 5-літрова каструля. Шматочки залийте раніше підготовленим соком. Додайте сіль і перемішайте.

5. Відправляйте суміш на вогонь і доведіть її до кипіння. Дайте прокипіти на невеликому вогні протягом 5 хвилин. Піна, буде утворюватися на початку кипіння дуже активно, але за цей час всядеться і розійдеться.

6. Підготуйте банки бажаного розміру. Стерилізуйте в мікрохвильовці, а кришки — на плиті в каструльці. Розлийте томатну суміш по стерильних банках і закупорте. Укутайте банки, перевернувши догори дном. Залиште до охолодження, а потім відправляйте на зберігання.

Подробиці дивіться в короткому відео.

А ви це знали? Досвідчені господині розповіли, навіщо класти у воду для варіння яєць сірники

четвер, 18 квітень 2024, 11:12

Яйця - це доступний та корисний продукт, який має бути в раціоні для підтримки здоров’я. Найпростіший варіант їх приготування - варіння, передають Патріоти України. Досвідчені кулінари при цьому кладуть у воду сірники, доки яйця варяться. Але це може з...

Не робіть так! ТОП-3 неочевидні помилки можуть зіпсувати смак котлет

четвер, 18 квітень 2024, 10:15

Якщо домашні знають про те, що господиня планує готувати котлети, всі готуються до дегустації неймовірно смачної страви. Однак її занадто легко зіпсувати, зробивши не очевидні помилки. У чому вони полягають, передають Патріоти України. Багато хто намаг...