Заготовте помідори саме так, і взимку можна буде обійтися без покупних - смачна закрутка без оцту і цукру

Ці томати прекрасно зберігаються при кімнатній температурі, а готувати з ними - одне задоволення: ви просто відкриваєте баночку, і хоч в соус, хоч в борщ або суп, хоч в жарке, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Томати в соку шматочками вже очищені від шкірки, і хоч потрібно з цим повозитися на етапі підготовки, потім ви скажете собі "дякую" за таку зручну заготовку. Замість цукру в цьому рецепті використовується фруктовий сік, а консистенція максимально зручна для приготування різних страв.

Інгредієнти

(вихід готового продукту 3 л)

  • 3 кг помідорів (на шматочки)
  • 1,5 кг помідорів (на сік)
  • 500 г фруктів (беріть залежно від того, що є: яблука, сливи, персики або їх суміш)
  • 45 г солі (3 ст. л.)

Приготування

1. Підготуйте сік. Грубо наріжте помідори, гарненько їх вимивши. Очистьте і грубо наріжте фрукти. Тепер потрібно витягти сік з томатів і фруктів, найпростіше робити це за допомогою соковидавлювача. Якщо його у вас немає, подрібніть плоди за допомогою блендера і протріть через сито, щоб позбутися від залишків шкірки і насіння.

2. Тепер займемося помідорами на шматочки. Зробіть хрестоподібний надріз на кожному помідорі і залийте їх окропом. Залиште на 30-40 секунд, а потім вийміть з води. Зніміть шкірку з томатів, та наріжте помідори, видаляючи щільну частину там, де була прикріплена плодоніжка. Шматочки не дуже великі, але і не дуже маленькі.

3. Нарізані помідори відправляйте на сито, щоб позбавити від зайвого соку. Можна акуратно перемішати шматочки, щоб сік відійшов краще — так заготовка вийде гущі без тривалого уварювання.

4. Покладіть шматочки у велику каструлю. Для описаних в списку інгредієнтів потрібна 5-літрова каструля. Шматочки залийте раніше підготовленим соком. Додайте сіль і перемішайте.

5. Відправляйте суміш на вогонь і доведіть її до кипіння. Дайте прокипіти на невеликому вогні протягом 5 хвилин. Піна, буде утворюватися на початку кипіння дуже активно, але за цей час всядеться і розійдеться.

6. Підготуйте банки бажаного розміру. Стерилізуйте в мікрохвильовці, а кришки — на плиті в каструльці. Розлийте томатну суміш по стерильних банках і закупорте. Укутайте банки, перевернувши догори дном. Залиште до охолодження, а потім відправляйте на зберігання.

Подробиці дивіться в короткому відео.

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...