Стріляв вприціл і стоячи: В мережу виклали аудіозапис допиту Пашинського

"Я прицільно стріляв... не лежачи... нижче пояса, в ногу, щоб його зупинити", - говорить Пашинський, який раніше стверджував, що стріляв у В'ячеслава Хімікуса, обороняючись і лежачи на землі.

Сергій Пашинський. Фото: nkontrol.org.ua.

У мережі опублікований аудіозапис, на якому нібито записаний допит народного депутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського. Запис, який, ймовірно, був зроблений адвокатами, підтверджує раніше інформацію про те, що Пашинський відмовився від власних свідчень і визнав, що стріляв у В'ячеслава Хімікуса з положення стоячи.

Нардеп розповів, що після попереджувального пострілу зауважив, як Хімікус став швидше наближатися до нього.

"І одразу, миттєво я отримав удар у ліву частину голови. Удар був дуже сильний..." - сказав нардеп.

Він зазначив, що, коли впав, то вирішив, що "їх двоє, зараз мене будуть бити ногами". Нардеп також розповів, що з нього злетіли окуляри, і він боявся, що коли встане, Хімікус вдарить його по шиї розбитою пляшкою.

"Я зробив постріл одразу, як тільки міг. Я встав і одразу, я наполягаю на слові одразу... Я не стояв, не вступав у переговори з паном Хімікусом... Я на 90% впевнений, що це був не постріл лежачи. Я коли вставав, я ось так вистрілив", - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче запитання про те, чи був це постріл стоячи, Пашинський зазначив "не лежачи".

"Я прицільно стріляв... нижче пояса, в ногу, щоб його зупинити", - резюмував він.

Нагадаємо, увечері 31 грудня в одному із сіл на Київщині виник конфлікт між нардепом Сергієм Пашинським та невідомим. Той напав на депутата, і захищаючись, Пашинський вистрілив йому в ногу.

Згодом Пашинський розповів свою версію сутички.

Натомість чоловік, якому нардеп прострелив ногу, заявив, що той направив на нього пістолет без попередження.

Поліція не вилучила важливі докази у справі про стрілянину з Пашинським.

Дружина пораненого нардепом В'ячеслава Хімікуса розповіла свою версію скоєного.

Зроблений рентгенівський знімок потерпілого підтвердив, що Пашинський брехав на допиті.

Соцмережі бурхливо відреагували на коментар волонтера Мирослава Гая з приводу інциденту зі стрілком Пашинським.

Народний депутат від "Народного фронту" і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко намагається дискредитувати захист В'ячеслава Хімікуса, який постраждав від дій його соратника по фракції - Сергія Пашинського.

У мережі з'явився запис, у якому Пашинський хвалиться захопленням влади.

Тим часом журналісти показали, в якій розкоші проживає Пашинський та його родина.

Стали відомі результати перехресного допиту Пашинського та Хімікуса.

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...