Бо Росія не допомогла: У Сімферополі "козаки" всупереч забороні окупантів готують акцію "Обдурений Крим"

Наш мітинг призначений для тих, хто сподівався жити в Росії, для тих, хто цього хоче, але розуміє, що при наявній перефарбованій кримській владі це неможливо, - виправдовуються ініціатори мітингу.

"Козаки" в окупованому Криму. Фото google.com

Мітинг протесту "Обдурений Крим" анонсують в Сімферополі на 20 серпня. Як заявляють організатори – голова регіональної громадської організації «Кримський республіканський антикорупційний комітет» Ілля Большедворов і отаман «Кримського козацтва» Сергій Акімов, їм заборонили проводити акцію в центрі міста. За їхніми словами, мітинг відбудеться на території перед Кримським республіканським Палацом культури профспілок, передають Патріоти України.

"Проведення мітингу "Обдурений Крим" погоджено з адміністрацією міста Сімферополя. Як завжди, на площі Леніна мітинг не дозволили, пославшись на раніше подане повідомлення. Хто подав дивним чином повідомлення раніше за нас, здогадатися не важко. У будь-якому випадку, узгодження нашого заходу – великий крок до розвитку громадянського суспільства в Криму», – йдеться в повідомленні ініціаторів мітингу.

«Наш мітинг призначений для тих, хто сподівався жити в Росії, для тих, хто цього хоче, але розуміє, що при наявній перефарбованій кримській владі це неможливо», – кажуть організатори.

Минулого тижня Ілля Большедворов і Сергій Акімов провели одиночні пікети в Сімферополі біля пам’ятника «Ввічливим людям» і на площі Леніна під назвою «Крим – Росія», після чого їх затримала поліція анексованого Росією Криму.

Раніше російські казаки проводили пікети проти закриття приватного навчального закладу Кримського козачого кадетського корпусу. У травні цього року суд у Сімферополі задовольнив позов про адміністративне правопорушення за несанкціонований мітинг. Іллі Большедворову і Сергію Акімову присудили по 20 тисяч рублів штрафу.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайшли "схему": У Німеччині масово виявляють фальшивих "українців" - серед них багато громадян Угорщини

п’ятниця, 16 лютий 2024, 6:52

Останнім часом у Німеччині збільшилася кількість європейських громадян, серед яких багато угорців, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців від російського вторгнення. Про це повідомило видання Schwä...

У РФ почали призивати резервістів - до осені Кремль планує збільшити армію на 400 тис. осіб

вівторок, 16 травень 2023, 20:00

Кремль, не маючи можливості застосовувати проти України ядерну зброю, повернувся до старої радянської тактики завалювання супротивника трупами своїх солдатів. Днями російський диктатор Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запас...