"Великий загарбник" Захарченко: Ватажок "ДНР" планує вчинити "замах" на російський завод

У мережі пророкують битву за Донецький металургійний завод.

Олександр Захарченко. Фото google.com

Спроба ватажка самопроголошеної ДНР Олександра Захарченка захопити "Донецький електрометалургійний завод" (ДЕМЗ), який належить російській компанії "Мечел", може призвести до протистояння між сторонами конфлікту, повідомляють Патріоти України.

"Кажуть, деенерівці віджимають у росіян ДЕМЗ (це який раніше був Істілом, не плутати з ДМЗ). Мечел - не остання контора в Росії. Подивимося, чи не надають за це Захару по рогах. Втім, якщо екшн вже розпочався, отже, якийсь дядько з Кремля вже дав на це добро. Що ж, росіянчеги, ласкаво просимо в народну республику. Все тільки починається!" - зазначили на сторінці "Хроніки ДНР" у Facebook.

У свою чергу журналіст Андрій Коваленко у своєму матеріалі на сайті "depo.ua" аналізує інцидент зі спробою захоплення заводу.

"Цілком можливо, що спроба захоплення заводу компанії "Мечел" - звичайний "дерибан" і при отриманні якогось хабара у сумі "заборгованості перед працівниками" підприємство залишать у спокої. Можливо, таким чином Захарченко хоче отримувати регулярно гроші за те, що не буде чіпати підприємство.

Є й інший варіант - Захарченко вирішив стати міні-Ахметовим, мати власний завод, де буде переплавляти металобрухт, відправляючи продукцію на російський ринок. Але чомусь такий варіант здається зовсім малоімовірним, оскільки в Росії вистачає своїх підприємств, продукцію якої використовують, і тут потрібні лобісти. Можливо, Захарченко планує робити продукцію для "потреб "ДНР", - зазначив журналіст.

"В будь-якому разі претендувати на щось серйозне він не зможе, оскільки завод, якщо і працюватиме, то у невизнаній "ДНР", з якою ніхто з цивілізованого світу не торгуватиме. Так чи інакше "наїзд" на завод російської компанії не був би можливим без дозволу російських кураторів. І проблеми "Мечела" очевидно варто шукати в самій Росії", - вважає Коваленко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайшли "схему": У Німеччині масово виявляють фальшивих "українців" - серед них багато громадян Угорщини

п’ятниця, 16 лютий 2024, 6:52

Останнім часом у Німеччині збільшилася кількість європейських громадян, серед яких багато угорців, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців від російського вторгнення. Про це повідомило видання Schwä...

У РФ почали призивати резервістів - до осені Кремль планує збільшити армію на 400 тис. осіб

вівторок, 16 травень 2023, 20:00

Кремль, не маючи можливості застосовувати проти України ядерну зброю, повернувся до старої радянської тактики завалювання супротивника трупами своїх солдатів. Днями російський диктатор Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запас...