А ви це знали? Як алкоголь впливає на імунну систему

Якщо ви часто завершуєте день з келихом вина або віскі, пам'ятайте про ризики для вашого здоров’я. Надмірне споживання алкоголю може послабити імунну систему та викликати неприємні наслідки для вашого повсякденного життя, передають Патріоти України.

Обмеження вживання допоможе підтримати здоров'я та захистити організм. В Eat This, Not That поділились, як саме алкоголь впливає на імунітет на загальний стан здоров’я.

Змінює кишковий мікробіом

Алкоголь може змінювати кількість та склад мікробів у вашому кишечнику, що може порушити нормальну роботу мікробіому. Це впливає на функціонування імунної системи, оскільки близько 70% імунних клітин знаходиться саме в кишечнику. Порушення мікробіоти може знизити захист організму від інфекцій та хвороб, а тому варто розглянути можливість обмеження вживання алкоголю.

Підвищує ймовірність розвитку алкогольної хвороби печінки

Вас може зацікавити:Всього 14 заяв: стало відомо найменш популярну спеціальність серед вступників до коледжів у 2024 році

Оскільки, вживання алкоголю може порушити зв’язок між мікробіотою кишечника та імунною системою, що дозволяє шкідливим бактеріям потрапляти в кров, це активує імунну відповідь печінки, викликаючи запалення. Хронічне запалення може призвести до алкогольної хвороби печінки, яка за відсутності контролю переходить у цироз та навіть рак печінки.

Провокує сприйнятливими до пневмонії

Люди з алкогольною залежністю мають підвищений ризик появи пневмонії. Надмірне вживання алкоголю може порушувати баланс бактерій у кишечнику та ослаблювати захисні механізми організму. Це впливає на дихальні шляхи, що полегшує розвиток інфекцій.

Погіршує загоєння ран

Якщо ваша імунна система ослаблена, загоєння ран може бути ускладненим. Крім того, надмірне вживання алкоголю знижує кількість білих кров'яних клітин, які борються з інфекціями. Через це відкриті рани можуть заживати повільніше та бути більш вразливими до бактерій.

Погіршує застуду

Надмірне вживання алкоголю призводить до зневоднення, що може посилити симптоми закладеності. Алкоголь також пригнічує імунну систему, що уповільнює одужання від застуди. Навіть якщо це здається незначним, вплив може бути більшим, ніж ви думаєте. Саме тому щоб пришвидшити одруження, рекомендується уникати вживання алкогольних напоїв.

Які ворота дешевше відкатні або розпашні

середа, 11 вересень 2024, 12:43

Які ворота бюджетніші відкатні чи розпашні. Чому варто обрати розпашні ворота, а чому відкатні. Переваги кожного типу воріт. Вуличні ворота бувають двох найбільш розповсюджених типів: відкатні та розпашні. Розпашні складаються з двох стулок, які відкри...

А ви це знали? Як алкоголь впливає на імунну систему

середа, 11 вересень 2024, 12:03

Якщо ви часто завершуєте день з келихом вина або віскі, пам'ятайте про ризики для вашого здоров’я. Надмірне споживання алкоголю може послабити імунну систему та викликати неприємні наслідки для вашого повсякденного життя, передають Патріоти України. Об...