А ви це знали? Як правильно їсти кавуни та дині

Літо завжди асоціюється з соковитим кавуном та ароматною динею. Проте не всі знають, що поєднання деяких продуктів з цими ласощами може викликати певні проблеми та дискомфорт, особливо у людей з проблемами ШКТ. Тому, щоб насолоджуватися смаком кавуна та дині без неприємних наслідків, важливо знати, з якими продуктами вони несумісні, передають Патріоти України.

Медики розповіли про продукти, з якими не рекомендується вживати кавун та диню,.

З чим не потрібно поєднувати кавун та диню

Не можна поєднувати кавун і диню з молочними, кисломолочними продуктами, наприклад, з деякими сирами, такими як бринза та фета, а також з овечим і козячим сиром, оскільки це може спричинити печію, здуття або тяжкість у животі, проносний ефект.Експерти попереджають що поєднання кавуна та дині з хлібом, кашами може сповільнити процес травлення та викликати проблеми зі здоров'ям.

Краще не поєднувати ці фрукти зі спиртними напоями — отримаєте той самий ефект тривалого нетравлення. Дуже небажано їсти кавуни та дині до чи одразу після смажених, жирних та солоних продуктів, яєць, м'яса, риби. Чому це відбувається, чому диню та кавун краще споживати окремо від інших продуктів?

З одного боку — диня дуже корисна, у ній багато заліза, калію і вітаміну С. Її можна вживати за наявності захворювань печінки і серцево-судинної системи. Кавун є джерелом вітаміну А, який сприяє виробленню колагену і еластину, у ньому містяться антиоксиданти, вживання кавуна позитивно позначається на роботі серця, м'язової системи. Перевагою обох плодів є те, що вони містять мало калорій.

Але і кавун, і диня довго не затримуються у шлунку, перебувають там лічені хвилини, а потім майже одразу потрапляють у кишківник. І, якщо з'їсти їх разом з іншими продуктами, поєднуючи, наприклад, з м'ясом, то почнуться процеси бродіння і гниття.

Як краще споживати кавун та диню

Експерти радять споживати ці фрукти окремо, дозволяючи організму належним чином їх перетравлювати. Краще вживати їх за кілька годин до або після приймання їжі. Вживати диню або кавун краще посеред дня, коли шлунок найбільш активний.

Яку образу ви притаїли в душі: Психологічний тест у картинці розкриє все

середа, 7 серпень 2024, 9:14

Чи знали ви, що таїти в душі образи шкідливо для психічного здоров'я? Пропонуємо дізнатися, яка саме образа (і на кого) підриває ваш моральний дух, передають Патріоти України. Душа людини чимось схожа на квітку. У когось це колючий кактус, а в когось н...

Психологічний тест: Ваша улюблена героїня із серіалів розповість, який ви друг

середа, 7 серпень 2024, 8:12

Уміння дружити - навичка, яка здатна подарувати нам вірних людей поруч. Для декого дружба дуже важлива, для інших - звичніше покладатися лише на себе і довіряти лише собі. Дізнайся, що підходить саме вам, передають Патріоти України. Подивіться на карт...