Усе, що приготовлено з курки, - це смачно завжди. І якщо ви вважаєте за краще особливо не заморочуватися та вибираєте легкі й смачні рецепти для вечері, то це доволі непоганий варіант, передають Патріоти України.
Зрозуміло, що в цій добірці не буде простого курячого філе, посмаженого на сковороді, або крилець-гриль – тут будуть насправді оригінальні рецепти. Наприклад, курка "Марбелья" - класична іспанська страва.
Куряче філе в кокосовому молоці
Інгредієнти
Курячих філе – 4 шт.
Цибуля – половина
Часник – 2 зуб.
Курячий бульйон – 200 мл
Лайм – половина
Коричневий цукор – 2 ч. л.
Кокосове молоко – 250 мл
Кінза – 1 пучок кінзи
Оливкова олія та вершкове масло
Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування
Куряче філе розрізати уздовж навпіл, щоб зробити його тонше. Посолити, поперчити.
Цибулю дрібно нарізати. Додати цедру лайма і вичавити сік.
У сковороді розігріти оливкову олію та вершкове масло і обсмажити філе на високому вогні по хвилині з кожного боку. Прибрати філе на тарілку.
Зменшити вогонь до середнього і додати в сковороду цибулю. Коли вона стане м'якою, вичавити часник і додати червоний перець.
Обсмажити до приємного запаху часнику. Потім додати цукор і влити бульйон. Коли він закипить, додати сік і цедру лайма. Дати соусу покипіти приблизно 5 хвилин.
Потім влити кокосове молоко і готувати соус ще 5 хвилин на повільному вогні, доки не загусне. Посолити, поперчити за смаком.
Додати куряче філе і дати дійти в соусі 2-4 хвилини. Додати рубану кінзу.
Курка в пергаменті на сковороді
Інгредієнти (1 порція)
Філе курки – 1 шт.
Гірчиця – 1 ч. л.
Сметана – 2 ст. л.
Соус теріякі – 1 ч. л.
Часник – 2 зуб.
Оливкова олія – 2 ст. л.
Сіль, перець, улюблені спеції – за смаком
Спосіб приготування
Часник подрібнити і змішати зі сметаною, соусом теріякі, гірчицею, оливковою олією і спеціями за смаком.
Замаринувати курку в соусі на півгодини. Загорнути нещільно в пергаментний папір і запікати на сковороді під кришкою з двох боків.
Подавати із запеченими овочами.
Курка "Марбелья"
Інгредієнти
Курячі стегна – 4 шт.
Оливки – 5 шт.
Часник – 6 зуб.
Каперси – 5 шт.
Сушений орегано – 1 ст. л.
Лаврове листя – 3 шт.
Оцет з білого винограду – 50 мл
Оливкова олія – 50 мл
Курячий бульйон – 100 мл
Коричневий цукор – 30 г
Сіль, перець – по ½ ч. л.
Кінза для прикраси
Спосіб приготування
Трохи обсмажити курку на сковороді з усіх боків.
У великій мисці змішати курку, оливки, часник, каперси, орегано, лаврове листя, оцет, оливкова олія, сіль і перець, накрити плівкою і залишити на годину.
Перекласти курку в глибоку сковороду, додати курячий бульйон, так, щоб він покрив м'ясо наполовину.
Готувати на повільному вогні 30 хвилин, поливаючи періодично м'ясо соусом зі сковороди.
Прикрасити кінзою.
Крильця в апельсиновій глазурі
Інгредієнти
Курячі крила – 1 кг ⠀
Свіжовичавлений сік апельсина – 250 мл
Гірчиця зернова – 2 ч. л. ⠀
Імбир тертий – 1 ст. л. ⠀
Часник – 7 зуб. ⠀
Барбекю соус – 1 ст. л. ⠀
Соус теріякі – 2 ст. л. ⠀
Соєвий соус – 1 ст. л. ⠀
Солодка або копчена паприка – за смаком ⠀
Чорний перець, сіль – за смаком ⠀
Спосіб приготування
Крила розрізати на 2 частини і видалити тонку фалангу, швидко обсмажити на максимальній потужності з двох боківн до скоринки. ⠀
Імбир натерти на тертку, часник розчавити. ⠀
Усі інгредієнти для соусу з'єднати в тарілці. ⠀
Залити крила соусом і тушкувати до загустіння соусу без кришки. ⠀
Під час приготування крила перевертати. ⠀
Подавати, посипавши кунжутом і зеленою цибулею.
Куряче філе з квасолею і овочами
Інгредієнти
Куряче філе – 2 шт.
Консервована квасоля – 1 бляшанка
Перець болгарський – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Томатний соус – 4-5 ст. л.
Окріп – 400 мл
Гранульований часник, каррі, паприка – за смаком
Спосіб приготування
Філе курки нарізати кубиками й обсмажити на сковороді на олії до золотистої скоринки.
Додати моркву і цибулю, смажити до прозорості лука. Додати воду, дати закипіти.
Додати до м'яса і овочів порізаний кубиками болгарський перець. Обсмажити ще 15 хвилин.
Додати квасолю, спеції, томатний соус і тушкувати до готовності.
Курка в чіпсах
Інгредієнти
Куряче філе – 500 г
Яйця курячі – 2 шт.
Соєвий соус – 100 мл
Картопляні чіпси з будь-яким смаком
Пшеничне борошно
Олія – 1 ст. л.
Мелена паприка – 1 ч. л.
Сіль перець
Спосіб приготування
Курячі грудки промити, висушити і нарізати на шматочки середнього розміру і злегка відбити.
М'ясо покласти в одну глибоку миску і посолити. Додати паприку і соєвий соус.
Добре перемішати і накрити харчовою плівкою. Прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.
Подрібнити чіпси.
Обваляти грудку в борошні, а потім в яйці і в подрібнених чіпсах.
Розігріти сковорідку, обсмажити з обох боків.
Котлети з кукурудзою і сиром
Інгредієнти
Куряче філе – 500 г
Кукурудза – 150 г
Сир – 40 г
Зелена цибуля – 20 г
Яйце – 1 шт .;
Сметана 15% – 2 ст. л.
Борошно – 1 ст. л.
Сіль, перець, карі – за смаком
Спосіб приготування
Куряче філе помити, обсушити, порізати на дрібні шматочки.
Змішати в мисці подрібнене філе, кукурудзу, дрібно порізані сир і зелену цибулю, яйце, сметану.
Всипати борошно, сіль, перець і улюблені приправи за смаком, добре перемішати.
Розігріту сковороду, змастити невеликою кількістю олії, за допомогою столової ложки викласти і сформувати котлети.
Смажити по 5-7 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...