Дуже смачно! ТОП-7 рецептів соковитої курки на сковороді (фото)

Усе, що приготовлено з курки, - це смачно завжди. І якщо ви вважаєте за краще особливо не заморочуватися та вибираєте легкі й смачні рецепти для вечері, то це доволі непоганий варіант, передають Патріоти України.

Зрозуміло, що в цій добірці не буде простого курячого філе, посмаженого на сковороді, або крилець-гриль – тут будуть насправді оригінальні рецепти. Наприклад, курка "Марбелья" - класична іспанська страва.

Куряче філе в кокосовому молоці

Інгредієнти

Курячих філе – 4 шт.

Цибуля – половина

Часник – 2 зуб.

Курячий бульйон – 200 мл

Лайм – половина

Коричневий цукор – 2 ч. л.

Кокосове молоко – 250 мл

Кінза – 1 пучок кінзи

Оливкова олія та вершкове масло

Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

Куряче філе розрізати уздовж навпіл, щоб зробити його тонше. Посолити, поперчити.

Цибулю дрібно нарізати. Додати цедру лайма і вичавити сік.

У сковороді розігріти оливкову олію та вершкове масло і обсмажити філе на високому вогні по хвилині з кожного боку. Прибрати філе на тарілку.

Зменшити вогонь до середнього і додати в сковороду цибулю. Коли вона стане м'якою, вичавити часник і додати червоний перець.

Обсмажити до приємного запаху часнику. Потім додати цукор і влити бульйон. Коли він закипить, додати сік і цедру лайма. Дати соусу покипіти приблизно 5 хвилин.

Потім влити кокосове молоко і готувати соус ще 5 хвилин на повільному вогні, доки не загусне. Посолити, поперчити за смаком.

Додати куряче філе і дати дійти в соусі 2-4 хвилини. Додати рубану кінзу.

Курка в пергаменті на сковороді

Інгредієнти (1 порція)

Філе курки – 1 шт.

Гірчиця – 1 ч. л.

Сметана – 2 ст. л.

Соус теріякі – 1 ч. л.

Часник – 2 зуб.

Оливкова олія – 2 ст. л.

Сіль, перець, улюблені спеції – за смаком

Спосіб приготування

Часник подрібнити і змішати зі сметаною, соусом теріякі, гірчицею, оливковою олією і спеціями за смаком.

Замаринувати курку в соусі на півгодини. Загорнути нещільно в пергаментний папір і запікати на сковороді під кришкою з двох боків.

Подавати із запеченими овочами.

Курка "Марбелья"

Інгредієнти

Курячі стегна – 4 шт.

Оливки – 5 шт.

Часник – 6 зуб.

Каперси – 5 шт.

Сушений орегано – 1 ст. л.

Лаврове листя – 3 шт.

Оцет з білого винограду – 50 мл

Оливкова олія – 50 мл

Курячий бульйон – 100 мл

Коричневий цукор – 30 г

Сіль, перець – по ½ ч. л.

Кінза для прикраси

Спосіб приготування

Трохи обсмажити курку на сковороді з усіх боків.

У великій мисці змішати курку, оливки, часник, каперси, орегано, лаврове листя, оцет, оливкова олія, сіль і перець, накрити плівкою і залишити на годину.

Перекласти курку в глибоку сковороду, додати курячий бульйон, так, щоб він покрив м'ясо наполовину.

Готувати на повільному вогні 30 хвилин, поливаючи періодично м'ясо соусом зі сковороди.

Прикрасити кінзою.

Крильця в апельсиновій глазурі

Інгредієнти

Курячі крила – 1 кг⁣⁣ ⠀

Свіжовичавлений сік апельсина – 250 мл

Гірчиця зернова – 2 ч. л.⁣⁣ ⠀

Імбир тертий – 1 ст. л⁣⁣. ⠀

Часник – 7 зуб. ⠀

Барбекю соус – 1 ст. л.⁣⁣ ⠀

Соус теріякі – 2 ст. л⁣⁣. ⠀

Соєвий соус – 1 ст. л.⁣⁣ ⠀

Солодка або копчена паприка – за смаком ⠀

Чорний перець, сіль – за смаком ⁣⁣⠀

Спосіб приготування

Крила розрізати на 2 частини і видалити тонку фалангу, швидко обсмажити на максимальній потужності з двох боківн до скоринки. ⠀

Імбир натерти на тертку, часник розчавити.⁣⁣ ⠀

Усі інгредієнти для соусу з'єднати в тарілці.⁣⁣ ⠀

Залити крила соусом і тушкувати до загустіння соусу без кришки. ⁣⁣⠀

Під час приготування крила перевертати. ⁣⁣⠀

Подавати, посипавши кунжутом і зеленою цибулею.

Куряче філе з квасолею і овочами

Інгредієнти

Куряче філе – 2 шт.

Консервована квасоля – 1 бляшанка

Перець болгарський – 1 шт.

Цибуля – 1 шт.

Морква – 1 шт.

Томатний соус – 4-5 ст. л.

Окріп – 400 мл

Гранульований часник, каррі, паприка – за смаком

Спосіб приготування

Філе курки нарізати кубиками й обсмажити на сковороді на олії до золотистої скоринки.

Додати моркву і цибулю, смажити до прозорості лука. Додати воду, дати закипіти.

Додати до м'яса і овочів порізаний кубиками болгарський перець. Обсмажити ще 15 хвилин.

Додати квасолю, спеції, томатний соус і тушкувати до готовності.

Курка в чіпсах

Інгредієнти

Куряче філе – 500 г

Яйця курячі – 2 шт.

Соєвий соус – 100 мл

Картопляні чіпси з будь-яким смаком

Пшеничне борошно

Олія – 1 ст. л.

Мелена паприка – 1 ч. л.

Сіль перець

Спосіб приготування

Курячі грудки промити, висушити і нарізати на шматочки середнього розміру і злегка відбити.

М'ясо покласти в одну глибоку миску і посолити. Додати паприку і соєвий соус.

Добре перемішати і накрити харчовою плівкою. Прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.

Подрібнити чіпси.

Обваляти грудку в борошні, а потім в яйці і в подрібнених чіпсах.

Розігріти сковорідку, обсмажити з обох боків.

Котлети з кукурудзою і сиром


Інгредієнти

Куряче філе – 500 г

Кукурудза – 150 г

Сир – 40 г

Зелена цибуля – 20 г

Яйце – 1 шт .;

Сметана 15% – 2 ст. л.

Борошно – 1 ст. л.

Сіль, перець, карі – за смаком

Спосіб приготування

Куряче філе помити, обсушити, порізати на дрібні шматочки.

Змішати в мисці подрібнене філе, кукурудзу, дрібно порізані сир і зелену цибулю, яйце, сметану.

Всипати борошно, сіль, перець і улюблені приправи за смаком, добре перемішати.

Розігріту сковороду, змастити невеликою кількістю олії, за допомогою столової ложки викласти і сформувати котлети.

Смажити по 5-7 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.

Джерело: Сегодня

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...