Усе, що приготовлено з курки, - це смачно завжди. І якщо ви вважаєте за краще особливо не заморочуватися та вибираєте легкі й смачні рецепти для вечері, то це доволі непоганий варіант, передають Патріоти України.
Зрозуміло, що в цій добірці не буде простого курячого філе, посмаженого на сковороді, або крилець-гриль – тут будуть насправді оригінальні рецепти. Наприклад, курка "Марбелья" - класична іспанська страва.
Куряче філе в кокосовому молоці
Інгредієнти
Курячих філе – 4 шт.
Цибуля – половина
Часник – 2 зуб.
Курячий бульйон – 200 мл
Лайм – половина
Коричневий цукор – 2 ч. л.
Кокосове молоко – 250 мл
Кінза – 1 пучок кінзи
Оливкова олія та вершкове масло
Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування
Куряче філе розрізати уздовж навпіл, щоб зробити його тонше. Посолити, поперчити.
Цибулю дрібно нарізати. Додати цедру лайма і вичавити сік.
У сковороді розігріти оливкову олію та вершкове масло і обсмажити філе на високому вогні по хвилині з кожного боку. Прибрати філе на тарілку.
Зменшити вогонь до середнього і додати в сковороду цибулю. Коли вона стане м'якою, вичавити часник і додати червоний перець.
Обсмажити до приємного запаху часнику. Потім додати цукор і влити бульйон. Коли він закипить, додати сік і цедру лайма. Дати соусу покипіти приблизно 5 хвилин.
Потім влити кокосове молоко і готувати соус ще 5 хвилин на повільному вогні, доки не загусне. Посолити, поперчити за смаком.
Додати куряче філе і дати дійти в соусі 2-4 хвилини. Додати рубану кінзу.
Курка в пергаменті на сковороді
Інгредієнти (1 порція)
Філе курки – 1 шт.
Гірчиця – 1 ч. л.
Сметана – 2 ст. л.
Соус теріякі – 1 ч. л.
Часник – 2 зуб.
Оливкова олія – 2 ст. л.
Сіль, перець, улюблені спеції – за смаком
Спосіб приготування
Часник подрібнити і змішати зі сметаною, соусом теріякі, гірчицею, оливковою олією і спеціями за смаком.
Замаринувати курку в соусі на півгодини. Загорнути нещільно в пергаментний папір і запікати на сковороді під кришкою з двох боків.
Подавати із запеченими овочами.
Курка "Марбелья"
Інгредієнти
Курячі стегна – 4 шт.
Оливки – 5 шт.
Часник – 6 зуб.
Каперси – 5 шт.
Сушений орегано – 1 ст. л.
Лаврове листя – 3 шт.
Оцет з білого винограду – 50 мл
Оливкова олія – 50 мл
Курячий бульйон – 100 мл
Коричневий цукор – 30 г
Сіль, перець – по ½ ч. л.
Кінза для прикраси
Спосіб приготування
Трохи обсмажити курку на сковороді з усіх боків.
У великій мисці змішати курку, оливки, часник, каперси, орегано, лаврове листя, оцет, оливкова олія, сіль і перець, накрити плівкою і залишити на годину.
Перекласти курку в глибоку сковороду, додати курячий бульйон, так, щоб він покрив м'ясо наполовину.
Готувати на повільному вогні 30 хвилин, поливаючи періодично м'ясо соусом зі сковороди.
Прикрасити кінзою.
Крильця в апельсиновій глазурі
Інгредієнти
Курячі крила – 1 кг ⠀
Свіжовичавлений сік апельсина – 250 мл
Гірчиця зернова – 2 ч. л. ⠀
Імбир тертий – 1 ст. л. ⠀
Часник – 7 зуб. ⠀
Барбекю соус – 1 ст. л. ⠀
Соус теріякі – 2 ст. л. ⠀
Соєвий соус – 1 ст. л. ⠀
Солодка або копчена паприка – за смаком ⠀
Чорний перець, сіль – за смаком ⠀
Спосіб приготування
Крила розрізати на 2 частини і видалити тонку фалангу, швидко обсмажити на максимальній потужності з двох боківн до скоринки. ⠀
Імбир натерти на тертку, часник розчавити. ⠀
Усі інгредієнти для соусу з'єднати в тарілці. ⠀
Залити крила соусом і тушкувати до загустіння соусу без кришки. ⠀
Під час приготування крила перевертати. ⠀
Подавати, посипавши кунжутом і зеленою цибулею.
Куряче філе з квасолею і овочами
Інгредієнти
Куряче філе – 2 шт.
Консервована квасоля – 1 бляшанка
Перець болгарський – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Томатний соус – 4-5 ст. л.
Окріп – 400 мл
Гранульований часник, каррі, паприка – за смаком
Спосіб приготування
Філе курки нарізати кубиками й обсмажити на сковороді на олії до золотистої скоринки.
Додати моркву і цибулю, смажити до прозорості лука. Додати воду, дати закипіти.
Додати до м'яса і овочів порізаний кубиками болгарський перець. Обсмажити ще 15 хвилин.
Додати квасолю, спеції, томатний соус і тушкувати до готовності.
Курка в чіпсах
Інгредієнти
Куряче філе – 500 г
Яйця курячі – 2 шт.
Соєвий соус – 100 мл
Картопляні чіпси з будь-яким смаком
Пшеничне борошно
Олія – 1 ст. л.
Мелена паприка – 1 ч. л.
Сіль перець
Спосіб приготування
Курячі грудки промити, висушити і нарізати на шматочки середнього розміру і злегка відбити.
М'ясо покласти в одну глибоку миску і посолити. Додати паприку і соєвий соус.
Добре перемішати і накрити харчовою плівкою. Прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.
Подрібнити чіпси.
Обваляти грудку в борошні, а потім в яйці і в подрібнених чіпсах.
Розігріти сковорідку, обсмажити з обох боків.
Котлети з кукурудзою і сиром
Інгредієнти
Куряче філе – 500 г
Кукурудза – 150 г
Сир – 40 г
Зелена цибуля – 20 г
Яйце – 1 шт .;
Сметана 15% – 2 ст. л.
Борошно – 1 ст. л.
Сіль, перець, карі – за смаком
Спосіб приготування
Куряче філе помити, обсушити, порізати на дрібні шматочки.
Змішати в мисці подрібнене філе, кукурудзу, дрібно порізані сир і зелену цибулю, яйце, сметану.
Всипати борошно, сіль, перець і улюблені приправи за смаком, добре перемішати.
Розігріту сковороду, змастити невеликою кількістю олії, за допомогою столової ложки викласти і сформувати котлети.
Смажити по 5-7 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.
Чимало водіїв стикалися з ситуацією, коли ключі від авто залишилися замкненими всередині. Фахівці закликали не розбивати вікно, натомість є декілька кращих способів. Про це пише АВТОПІЛОТ, передають Патріоти України. 1. Перевірте всі двері. Насамперед,...
Старі рушники справді поглинають вологу краще, ніж нові – і це не відчуття, а науковий факт. Вони позбавляються заводських покриттів, їхні волокна розпушуються, і з часом тканина "працює" так, як і має, передають Патріоти України. Проте важливо не допу...