Після напруженого робочого дня часто немає часу і сил на складні багатокомпонентні страви. І якщо ви вже пробували робити вдома ліниві вечері, доповніть своє меню картоплею з грибами. theLime ділиться з вами докладним рецептом цієї страви, передають Патріоти України.
Інгредієнти: картопля (800 г), шампіньйони (300 г), перець болгарський (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.), коріандр мелений (0,5 ч. л.), перець чорний мелений (0,5 ч. л.), часник (3 зубчики), вода (2 ст. л.).
Приготування:
Картоплю ретельно миємо під проточною водою. Для цього можна використовувати спеціальну щітку, губку або зробити це вручну. Після цього картоплю розрізаємо на дольки.
Гриби миємо під водою, зрізаємо темні плями на ніжках і на капелюшку, а також місце старого зрізу. Якщо печериці великі, їх можна порізати навпіл. Болгарський перець миємо під проточною водою, видаляємо насіння і ріжемо смужками.
Змішуємо в великій мисці картоплю, гриби, перець, додаємо рослинну олію, мелений перець, сіль, коріандр. Ретельно перемішуємо овочі зі спеціями.
Форму для запікання необхідно скропити рослинною олією і за допомогою силіконового пензлика розмазати її по всій поверхні. Перекладаємо овочі в форму, накриваємо їх фольгою. Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180-200°С 40-45 хвилин.
Також до картоплі з грибами можна приготувати часникову заправку.
Часник миєму, чистимо і пропускаємо через прес.
Змішуємо пару столових ложок води і часник, поливаємо цією сумішшю картоплю після запікання або за 5 хвилин до кінця готування. Також картоплю можна посипати тертим сиром.
Фото: pinterest.com
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...