Не робіть так! Які помилки приводять до того, що котлети виявилися жорсткими

Ідеальні котлети повинні бути не тільки смачними, а й танути в роті, передають Патріоти України.

Якщо страва вийшла жорсткою, то це говорить про неправильну рецептуру або помилки під час приготування.

Тому варто знати про те, які недоліки можуть призвести до такого неприємного результату.

На які помилки варто звертати увагу?

Якість фаршу

Багато хто хоче заощадити час, проведений на кухні, тому купують готовий напівфабрикат. Іноді можна придбати готовий фарш гідної якості, проте часом як інгредієнти виробник використовує курячу шкіру або жилисте м’ясо.

Котлети на основі такого продукту не вийдуть смачними та м’якими, як би не намагалася господиня.

Курячі яйця

Деякі кулінари навіть шукають альтернативні варіанти “склейки” компонентів у котлетах, оскільки через курячі яйця страва часто виходить занадто твердою.

Яйця замінюють пюре, картоплею з сухарями, крохмалем, вівсяними пластівцями, твердим сиром та іншими продуктами.

Якщо ж ви не хочете експериментувати, просто обмежтеся введенням лише одного курячого яйця. Котлети не розваляться та залишаться м’якими.

“Чисте м’ясо”

Деякі недосвідчені господині впевнені в тому, що сухарі, картоплю чи хліб у котлети додають лише бідні люди, які не мають грошей на те, щоб використовувати тільки м’ясо з цибулею та яйцем.

Зрозуміло, у таких кухарів котлети вийдуть жорсткими, сухими та не дуже смачними.

Саме ці інгредієнти допомагають котлетам залишатися такими, що тануть у роті.

Технологія приготування

Не можна смажити котлету тривалий проміжок часу. Через це волокна м’яса стають грубими. Правильніше розжарити сковорідку, обсмажити котлету з двох сторін до появи скоринки.

Після страву доводять до готовності під кришкою з додаванням води або в духовці.

Джерело: ПростоВей

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...