Простий "тест": Як зрозуміти, що ви з роду аристократів

Щоб зрозуміти, що ви можете належати до знаті, зверніть увагу на свою поставу та риси обличчя, передають Патріоти України.

Напевно всім відомий вислів про аристократичну зовнішність, та мало хто знає, за якими рисами це визначити. Можливо, ви також належите до знатного роду. Розповідаємо, які ознаки того, що людина може належати до аристократії.

Які риси зовнішності свідчать про те, що ви з роду аристократів

  • Високе чоло – це одна з провідних ознак того, що людина може належати до представників аристократії. Жінки у всі часи намагалися підкреслити висоту свого чола за допомогою косметичних засобів та маніпуляцій з перуками. Навіть сьогодні зіркові візажисти намагаються зробити акцент саме на цій частині обличчя.
  • Пряма спина. Постава вкрай важлива, від неї залежить те, як сприймають нас оточуючі. Якщо спина рівна, а хода легка, фігура людини загалом здається витонченою. У минулому жінки носили корсети та навчалися на спеціальних курсах, щоб рівно тримати спину. Сьогодні все досить просто – варто по кілька хвилин на день приділяти увагу фізичним вправам, які дозволяють підтримувати себе і свій хребет у належній формі.
  • Ніс із горбинкою. Напевно, усі пам’ятають римські статуї, які мають визначальну рису – горбинку на носі. Наразі навколо цієї "родзинки" вже немає такого ажіотажу, жінки хочуть мати рівний гладенький ніс, який раніше вважався ознакою низького походження. І якщо такий ніс був у представниці вищого класу, то це було справжньою трагедією. Ще гірше, коли знатна жінка мала великий широкий ніс.
  • Маленька стопа. У жінок з роду аристократії зазвичай розмір ноги був не більшим за 36. А все тому, що їм не треба було багато ходити. Та все ж, коли знатна жінка мала великі стопи, їх перев’язували тугою стрічкою, щоб приховати великий розмір ноги.
  • Бліда шкіра. Це в наш час засмага дуже популярна, тому жінки користуються соляріями, аби восени чи навесні мати золотаву шкіру. А раніше вона була ознакою простого походження. Засмаглу шкіру мали ті люди, які багато працювали під відкритим небом на пекучому сонці. Для представників знаті було дуже важливо мати бліду шкіру обличчя, тому вони активно користувалися пудрами.

Допоможе один інгредієнт! Риба більше не буде прилипати та розвалюватись

середа, 28 серпень 2024, 10:09

Риба - смачна страва, коли подають вже готову на стіл. Коли треба самостійно її приготувати, можуть виникати складнощі. Іноді вона прилипає до сковороди, а іноді просто розвалюється на частини. Їстівна страва просто їстівна, але не естетична, передають...

А ви це знали? які продукти були елітними в СРСР - їх могли дозволити собі лише заможні люди

середа, 28 серпень 2024, 9:48

Попри те, що в СРСР намагалися зробити всіх рівними та однаковими, можна було легко виділити з натовпу більш заможних людей. Соціальна нерівність проявлялася не тільки в розподілі житла, товарів чи автомобілів, передають Патріоти України. Деяка їжа, я...