Щоб страва не була "гумовою": Як правильно солити м'ясо - ТОП-3 правила досвідчених господинь

Ви намагаєтеся старанно дотримуватися усіх правил приготування м’яса, але воно все одно виходить або "гумовим", або просто несмачним? Є одне правило, про яке багато хто забуває, передають Патріоти України.

Йдеться про те, як правильно солити м'ясо під час приготування. Насправді від цього значною мірою залежить те, якою вийде страва.

Коли солити м'ясо при смаженні

Досвідчені кулінари радять солити м'ясо незадовго до закінчення смаження. Справа у тому, що сіль сприяє виділенню соку. Отже, якщо посолити страву занадто рано, то м'ясо віддасть занадто багато соку і може вийти дуже сухим.

Якщо посолити на початку приготування, то воно буде дуже жорстким. Тому краще робити це або наприкінці смаження, або на стадії напівготовності. Стейк рекомендують солити уже після того, як він приготувався.

Коли солити м'ясо при варінні

Якщо ви варите м'ясо, краще посолити його за 20-25 хвилин до завершення варіння, коли продукт ще не зовсім готовий. Оскільки сіль сприяє виділенню рідини, то м'ясо, яке посолили на початку приготування, може стати занадто сухим і жорстким.

Коли солити м'ясо при запіканні

Якщо ви запікаєте м'ясо, то краще посолити його, коли воно буде готовим лише наполовину. У такому разі воно буде ніжним і не втратить своєї соковитості.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...