Смакота! Як приготувати смачні сирні палички за 15 хвилин у домашніх умовах

На приготування тіста та випікання знадобиться 15-20 хвилин. Зверніть увагу, на те що воно виходить, як листкове тісто, просто супер! Випікати можна будь-якої форми, це вже за вашим бажанням. Але в вигляді паличок найкраще підходить, як варіант закуски, передають Патріоти України.

Для даного рецепту підійде сир із яскравим смаком та ароматом, так випічка стане ще смачнішою. До речі, можна випікати у мікрохвильовій печі при потужності 700 Вт 3 хвилини.

Інгредієнти:

  • Сир – 100 г
  • Борошно – 100 г
  • Молоко – 50 мл
  • Вершкове масло – 40 г
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Розпушувач – 1/2 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Копчена паприка – 1 ч.л.
  • Кунжутне насіння – за смаком

Приготування:

У миску натерти сир та холодне вершкове масло.

Додайте молоко, майонез, борошно, розпушувач та копчену паприку. Сіль можна не додавати, адже сир досить солоний. Але якщо ви любите більш солоні страви, додайте за смаком.

Замісіть тісто, помістіть в пакет і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

Розкотіть тісто в тонкий пласт, посипте кунжутом і ще трохи розкотіть, щоб насіння щільно прилипло до тіста.

Наріжте на смужки та на невеликі квадратики, викладіть на деко застелене пергаментним папером.

Розігрійте духовку до 180 градусів, поставте деко з заготовками і випікайте до рум’яності. Це займає близько 7-10 хвилин.

ПОРАДА! Слідкуйте за своєю духовкою, сирні палички готуються дуже швидко і можуть підгоріти.

Як тільки випічка зарум’янилася, витягніть деко з духовки.

У гарячому вигляді палички будуть злегка м’якими, але, буквально хвилин через 10 стануть хрусткими та ламкими.

Смачного!

Не сміття, а скарб: Чим корисна горіхова шкаралупа

субота, 20 грудень 2025, 23:10

Більшість людей після очищення горіхів просто викидають шкаралупу. Займайтеся нею інакше - вона може стати корисною у саду, вдома та навіть для догляду за собою, передають Патріоти України. Перед використанням шкаралупу слід ретельно промити та висушит...

Не снідайте в такий час - це збільшує ризик серцевого нападу

субота, 20 грудень 2025, 19:15

Все більше людей починають день з кави, відкладаючи сніданок. Дослідження з Mass General Brigham (Бостон) показало, що пізні сніданки підвищують ризик смерті та серцевих проблем, передають Патріоти України. Причина – порушення режиму харчування та пізн...