Смакота! Як приготувати смачні сирні палички за 15 хвилин у домашніх умовах

На приготування тіста та випікання знадобиться 15-20 хвилин. Зверніть увагу, на те що воно виходить, як листкове тісто, просто супер! Випікати можна будь-якої форми, це вже за вашим бажанням. Але в вигляді паличок найкраще підходить, як варіант закуски, передають Патріоти України.

Для даного рецепту підійде сир із яскравим смаком та ароматом, так випічка стане ще смачнішою. До речі, можна випікати у мікрохвильовій печі при потужності 700 Вт 3 хвилини.

Інгредієнти:

  • Сир – 100 г
  • Борошно – 100 г
  • Молоко – 50 мл
  • Вершкове масло – 40 г
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Розпушувач – 1/2 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Копчена паприка – 1 ч.л.
  • Кунжутне насіння – за смаком

Приготування:

У миску натерти сир та холодне вершкове масло.

Додайте молоко, майонез, борошно, розпушувач та копчену паприку. Сіль можна не додавати, адже сир досить солоний. Але якщо ви любите більш солоні страви, додайте за смаком.

Замісіть тісто, помістіть в пакет і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

Розкотіть тісто в тонкий пласт, посипте кунжутом і ще трохи розкотіть, щоб насіння щільно прилипло до тіста.

Наріжте на смужки та на невеликі квадратики, викладіть на деко застелене пергаментним папером.

Розігрійте духовку до 180 градусів, поставте деко з заготовками і випікайте до рум’яності. Це займає близько 7-10 хвилин.

ПОРАДА! Слідкуйте за своєю духовкою, сирні палички готуються дуже швидко і можуть підгоріти.

Як тільки випічка зарум’янилася, витягніть деко з духовки.

У гарячому вигляді палички будуть злегка м’якими, але, буквально хвилин через 10 стануть хрусткими та ламкими.

Смачного!

Навіть худі під загрозою! Вчені розповіли, який жир прискорює старіння серця

неділя, 24 серпень 2025, 8:47

Дослідження за участю понад 21 тис. осіб показало, що вісцеральний жир, який накопичується навколо печінки, шлунка та кишечника, пов’язаний із прискореним старінням серця і судин, передають Патріоти України. На відміну від підшкірного жиру, який можна ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...