Практично кожен домашній кухар стикався з ситуацією, коли забув вчасно розморозити курку. Це затримує вечерю, ламає плани та змушує шукати способи прискореного розморожування. Але деякі методи можуть бути небезпечними для здоров’я. Про це пише Delish, передають Патріоти України.
Одна з найгірших ідей – залишати курку під сонячним промінням або занурювати її в гарячу воду. Це може спричинити розмноження бактерій, зокрема сальмонели, здатної викликати харчове отруєння. Щоб уникнути ризиків, дізнайтеся про найкращі та найбезпечніші методи розморожування курятини за порадами експерта з безпеки харчових продуктів Еллен Штайнберг.
Незалежно від обраного методу розморожування важливо запобігти поширенню бактерій. За даними Міністерства сільського господарства США, близько 4% курятини у супермаркетах містять сальмонелу.
Навіть у герметичному пакуванні можливі мікропошкодження або залишки соку від інших упаковок. Тому:
Розморожування курятини у холодильнику займає багато часу, але це єдиний спосіб, який дозволяє повторно заморозити м’ясо без ризиків.
Якщо потрібно розморозити курку швидко, холодна проточна вода – найкращий варіант.
Опустіть м’ясо в миску під струмінь води (до 70°F / 21°C). Статична вода менш ефективна, бо швидко охолоджується. Не використовуйте гарячу воду! Це нагріває зовнішні частини м’яса до небезпечних температур, тоді як всередині воно залишається замороженим. Деякі шматки розморозяться вже за 15 хв.
Мікрохвильова піч – найменш рекомендований спосіб:
Такий метод можна використовувати лише в екстрених ситуаціях, наприклад, якщо курка буде подрібнена або приготована у великій кількості соусу.
Сіль - це спеція, яка відіграє найважливішу роль під час приготування їжі. Завдяки їй можна не переживати щодо якості їжі, адже сіль виступає як природний консервант. Також продукт є смаковою добавкою, завдяки якій страви стають набагато цікавішими, пе...
Зробити смачну квашену капусту — це мистецтво. Не кожна господиня володіє навичками її приготування. Ще й процес займає час: білокачанну капусту потрібно нашаткувати, нам’яти, смачно приправити. Результат ніяк не порівняти із звичайним капустяним салат...