А ви це знали? Які помилки призводять до того, що яйця лопаються при варінні

Варіння яєць – не така проста справа, як може здатися на перший погляд. Однією із важливих цілей господині під час цієї кулінарної процедури є отримання цілісної страви. Так, на шкаралупі не повинно з’являтися тріщин. Якщо яйце витече, то готова страва навряд чи влаштує гурманів. Яйця лопаються в каструлі з водою через те, що господині припускаються серйозних помилок, передають Патріоти України.

Помилка №1

Відправляти до сотейника холодні яйця не варто. Бажано дістати їх із холодильника хоча б за кілька хвилин до початку варіння. Якщо продукт встигне придбати кімнатну температуру, ризик утворення тріщин на шкаралупі значно знизиться.

Помилка №2

Якщо вода бурхливо кипітиме, то яйця, швидше за все, луснуть. Відбудеться це через швидке розширення білка і жовтка. Тому варити страву потрібно на повільному чи середньому вогні.

Помилка №3

Варіння яєць слід здійснювати в підсоленій воді. Якщо рідина буде прісною, то шкаралупа може тріснути, а білок витікає. А от якщо у воді міститься сіль, то витікання яйця не буде навіть за наявності тріщин на твердій оболонці.

Є секрет! Як зварити філе, щоб було не сухим, а соковитим

неділя, 22 червень 2025, 23:10

Сухе куряче філе — страшний сон тих, хто на дієті або планує приготувати святковий салат. Цю проблему вже давно розв’язали кулінари, тому читайте й запам’ятайте, що треба для того, щоб філе було м’яким, ароматним та соковитим, передають Патріоти Україн...

Тільки факти: Що буде, якщо їсти по два ябука кожного дня

неділя, 22 червень 2025, 19:09

Їсти по два яблука щодня загалом дуже корисно для здоров’я, ось що може статися, передають Патріоти України. Але: