А ви це знали? Навіщо додавати сіль у солодке тісто

З точки зору логіки, готуючись спекти солодку випічку, додавати сіль у тісто не слід, але це не так, стверджують кондитери. Насправді все виглядає трохи інакше, адже сіль навіть допомагає покращити деякі якості готового виробу. Навпаки, якщо сіль виключити з рецепту, це позначиться на результаті, передають Патріоти України.

Подробиці

Професіоналам відомо, що за своєю специфікою сіль є натуральним смаковим підсилювачем.

Сіль запускає хімічні процеси, що впливають на роботу смакових рецепторів.

Що буде, якщо додати сіль у випічку?

Як мінімум посилиться смак та аромат готової здоби.

Крім того, сіль впливає на швидкість підйому дріжджового тіста: вона уповільнює роботу дріжджів. Іншими словами, за її допомогою можна регулювати швидкість підйому тіста.

Відомо, що повільна робота дріжджів дозволяє тісту встигнути ферментуватися, а це вже впливає на смак та аромат здоби.

Крім того, якщо не додати сіль у солодке тісто, то добитися рум’яної та апетитної скоринки на виробі буде складно.

Також сіль впливає на текстуру.

Справа в тому, що під впливом солі покращується клейковина, що дозволяє утримувати всередині повітряні бульбашки. А завдяки повітрю тісто піднімається краще.

Однак не слід порушувати рецептуру і додавати солі більше, ніж вказано, щоб остаточно не зіпсувати випічку.

Буде смакота! З якою крупою смачно запекти курку на вечерю

п’ятниця, 11 квітень 2025, 23:10

Якщо запекти куряче м'ясо з крупою в духовці – у вас вийде повноцінна ситна страва на вечерю. Готується вона значно простіше за традиційний плов. А замість класичного рису або гречки можна використати курупу, яка відварюється моментально і без зайвої м...

Є секрет! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

п’ятниця, 11 квітень 2025, 18:08

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт — ваша знахідка. Пів години — і рибка готова, передають Патріоти України. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щ...