
З точки зору логіки, готуючись спекти солодку випічку, додавати сіль у тісто не слід, але це не так, стверджують кондитери. Насправді все виглядає трохи інакше, адже сіль навіть допомагає покращити деякі якості готового виробу. Навпаки, якщо сіль виключити з рецепту, це позначиться на результаті, передають Патріоти України.
Професіоналам відомо, що за своєю специфікою сіль є натуральним смаковим підсилювачем.
Сіль запускає хімічні процеси, що впливають на роботу смакових рецепторів.
Як мінімум посилиться смак та аромат готової здоби.
Крім того, сіль впливає на швидкість підйому дріжджового тіста: вона уповільнює роботу дріжджів. Іншими словами, за її допомогою можна регулювати швидкість підйому тіста.
Відомо, що повільна робота дріжджів дозволяє тісту встигнути ферментуватися, а це вже впливає на смак та аромат здоби.
Крім того, якщо не додати сіль у солодке тісто, то добитися рум’яної та апетитної скоринки на виробі буде складно.
Також сіль впливає на текстуру.
Справа в тому, що під впливом солі покращується клейковина, що дозволяє утримувати всередині повітряні бульбашки. А завдяки повітрю тісто піднімається краще.
Однак не слід порушувати рецептуру і додавати солі більше, ніж вказано, щоб остаточно не зіпсувати випічку.
Надмірне вживання ромашкового чаю, який у цілому вважається безпечним, може бути небезпечним для здоров'я та викликати низку проблем, особливо у людей, які приймають певні ліки. Більшість експертів вважають безпечним вживання від однієї до трьох чашок ...
Врожай гречки в Україні в 2025 році на 15% нижчий, ніж роком раніше, що не є проблемою для внутрішнього ринку, проте призведе до росту цін через ажіотажний попит, спровокований ЗМІ, заявив директор спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський, перед...