З точки зору логіки, готуючись спекти солодку випічку, додавати сіль у тісто не слід, але це не так, стверджують кондитери. Насправді все виглядає трохи інакше, адже сіль навіть допомагає покращити деякі якості готового виробу. Навпаки, якщо сіль виключити з рецепту, це позначиться на результаті, передають Патріоти України.
Професіоналам відомо, що за своєю специфікою сіль є натуральним смаковим підсилювачем.
Сіль запускає хімічні процеси, що впливають на роботу смакових рецепторів.
Як мінімум посилиться смак та аромат готової здоби.
Крім того, сіль впливає на швидкість підйому дріжджового тіста: вона уповільнює роботу дріжджів. Іншими словами, за її допомогою можна регулювати швидкість підйому тіста.
Відомо, що повільна робота дріжджів дозволяє тісту встигнути ферментуватися, а це вже впливає на смак та аромат здоби.
Крім того, якщо не додати сіль у солодке тісто, то добитися рум’яної та апетитної скоринки на виробі буде складно.
Також сіль впливає на текстуру.
Справа в тому, що під впливом солі покращується клейковина, що дозволяє утримувати всередині повітряні бульбашки. А завдяки повітрю тісто піднімається краще.
Однак не слід порушувати рецептуру і додавати солі більше, ніж вказано, щоб остаточно не зіпсувати випічку.
Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...
Хто відмовиться від гарніру у вигляді ніжного та повітряного картопляного пюре, який стане доповненням до будь-яких страв з м’яса та риби. Але не завжди нам виходить приготувати пюре правильно: змінюється колір, з’являються грудочки і неприємний присма...