А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари додають в омлет сир та газовану воду

Класична рецептура омлету включає обмежену кількість компонентів, так як страва вважається простою. Проте будь-який кулінар намагається перевершити попередників, удосконаливши класику, передають Патріоти України.

Основна “претензія” до омлету полягає в тому, що він не завжди піднімається і продовжує тримати форму після подачі. Саме тому “в діло” йдуть такі незвичні компоненти, як сир і газована вода.

Як правильно додавати компоненти

Сир

Традиційно кисломолочний продукт вводять у рецептуру омлетів, які потім запікаються у духовці. Не варто боятися, що страва буде абсолютно невпізнанною: ні, смак яєць залишиться.

Сир можна брати будь-який. Перевага надається свіжому домашньому продукту без сторонніх смаків та кислоти.

Готувати такий омлет потрібно за особливим рецептом. На три курячі яйця береться сто грамів сиру.

Спочатку потрібно відокремити білки від жовтків. Потім жовток з’єднується із сиром. Окремо ми доводимо білок до пишності та вводимо до інших компонентів.

Готується такий омлет 20 хвилин при температурі 130 градусів.

Газовані напої

Важливий момент полягає у виборі рідини. Вода не повинна мати сильний яскраво виражений присмак. Також перевагу надають сильногазованому напою без зайвої мінералізації.

Розрахувати норму рідини легко. На одне куряче яйце береться одна велика ложка газованого напою. Готувати омлет з мінералкою можна за будь-яким рецептом.

Є секрет! Яку спецію обов’язково потрібно додати до квашеної капусти

вівторок, 21 січень 2025, 6:12

Серед різноманіття спецій є одна, універсальна. Це кмин.Ця спеція ідеально підходить до квашеної або тушкованої капусти, та хліба який ви печете власноруч, передають Патріоти України. Ще можна додавати мелений кимн до картопляного пюре, при приготуванн...

Є секрет! Як відварити буряк у чотири рази швидше і без неприємного запаху

вівторок, 21 січень 2025, 5:40

Ритм сучасного життя диктує нам такі умови, що все потрібно робити швидко, адже скрізь потрібно встигнути, а справ надто багато. І в кулінарії значно пришвидшено більшість процесів готування, передають Патріоти України. Є одна кулінарна хитрість, що до...