А ви це знали? Навіщо господині додають в бульйон оцет

Є один хитрий спосіб, який використовують не тільки професійні кухарі, які додають при варінні бульйону на кістці оцет. З цього приводу існує багато різних думок, а разом з ними звичайних спекуляцій, що підносять столовий оцет мало не до секретного інгредієнта, передають Патріоти України

Навіщо оцет у бульйоні

Є думка, що при варінні бульйону оцет сприяє насиченню готового відвару колагеном, що знаходиться в кісточках.

Але насправді рівень колагену в різних частинах тіла тварини (крім голені) не набагато вищий за 4%.

А найцікавіше, що цього самого колагену більше зберігається у смаженому м’ясі, наприклад, у яловичині. Трохи менше залишається його у баранині і ще менше у свинині.

Який оцет лити

У курячий, яловичий і свинячий бульйон кухарі рекомендують додавати рисовий оцет – він не такий ароматний і корисніший.

До його складу входять амінокислоти, калій, травні ферменти.

Але насправді можна лити будь-який оцет.

Продукт допомагає зберегти колір інгредієнтів (буряків, наприклад), але найголовніше, оцет робить м’ясо та кістки м’якшими.

А ось чи підвищується від цього рівень колагену в бульйоні – можна перевірити лише лабораторним шляхом.

Чому мед твердне і чи можна це виправити? Відповідь експерта

неділя, 10 серпень 2025, 23:10

Ви помічали, що з часом мед у банці стає твердим і його важко набрати ложкою? Це зовсім не означає, що він зіпсувався! Професійний пасічник Войцех Марговничи розповідає, чому мед кристалізується, які сорти застигають швидше, як правильно зберігати мед ...

Не їжте це на ніч! Продукти, які викликають набряки та сповільнюють метаболізм

неділя, 10 серпень 2025, 12:08

Те, що і коли ми їмо, суттєво впливає на наше здоров’я та самопочуття. Засинаючи з переповненим шлунком, ми прокидаємось менш відпочилими. Деякі продукти, з’їдені ввечері, створюють додаткове навантаження на організм, викликають набряки та уповільнюють...